NaslovnicaVijesti"Bundesliga je dosadna, Premier liga je mnogo bolja!"

“Bundesliga je dosadna, Premier liga je mnogo bolja!”

Defanzivac Leicester Cityja Christian Fuchs izjavio je da je Bundesliga dosadna i da nije uzbudljiva i nepredvidiva kao Premier liga.

Bundesliga je dosadna, Premier liga je mnogo bolja

Fuchs je proveo sedam godina u Njemačkoj igrajući u Bochumu, Mainzu i Schalkeu, prije nego što je stigao na King Power stadion na početku ove sezone.

Austrijski reprezentativac, koji ove sezone igra veoma važnu ulogu u Leicesterovom pohodu na titulu prvaka Premier lige, kaže da uživa u nepredvidivosti engleskog nogometa, te je dodao da je u Njemačkoj previše dosadno jer je Bayern na dobrom putu da osvoji svoj četvrti naslov u nizu.

“Iskreno, mislim da je Bundesliga dosadna. U 95 posto slučajeva Bayern pobjeđuje u utakmici. U Engleskoj, timovi su dosta izjednačeniji i svako može pobijediti svakoga”, rekao je Fuchs za njemački Bild.

“U Engleskoj se mnogo više dopušta da igra teče, to je stvarno cool. Uživam u svakoj modrici koju dobijem svaki tjedan.”

“Lisice” imaju pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Tottenham Hotspura, a do kraja je ostalo još samo devet kola.

29-godišnjak je kao razlog za njihovu impresivnu sezonu naveo veoma dobru atmosferu unutar kluba i da nikada nije ni sumnjao da su sposobni osvojiti titulu.

“To je prije svega rezultat napornog rada. Osim toga, klub je apsolutna oaza blagostanja. Svako se bori i radi jedan za drugoga, nema zavisti. Mi samo želimo izaći na teren, zabaviti se i pobijediti.”

“To me čini ponosnim, ali me ne iznenađuje. Primjetio sam potencijal ovog tima već na predsezonskim treninzima. Ostatak lige nije loš, ali i mi smo jednako dobri. Veliki je užitak igrati za ovaj klub.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!