NaslovnicaVijestiSjeverna Koreja otkazala utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: Obavijestili da ne mogu...

Sjeverna Koreja otkazala utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo: Obavijestili da ne mogu ugostiti Japan zbog straha od zaraze

Sjeverna Koreja je odlučila odustati od utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog straha od zaraze od strane japanske momčadi. U susretu u Tokiju, Japan je pobijedio Sjevernu Koreju rezultatom 1:0 u trećem kolu kvalifikacijske grupe B. Utakmica između ove dvije ekipe u četvrtom kolu trebala se odigrati u Pyongyangu 26. ožujka, no sada je otkazana.

Očekivala se prva nogometna utakmica u Sjevernoj Koreji nakon izbijanja pandemije koronavirusa, ali to se neće dogoditi. Nogometni savez Sjeverne Koreje obavijestio je Azijsku nogometnu konfederaciju da ne mogu ugostiti japansku momčad zbog straha od moguće zaraze.

Istaknuli su da je u Japanu trenutno povećana incidencija zaraze streptokokom, te se plaše da bi netko od članova njihove delegacije mogao zaraziti domaće stanovništvo. Azijska nogometna konfederacija je objavila da će se utakmica odigrati na neutralnom terenu, ali datum susreta još nije određen.

U petom i šestom kolu, planirano je da Sjeverna Koreja ugosti Siriju i Mijanmar, ali još nije jasno hoće li te utakmice biti odigrane u Pyongyangu.

Sjeverna Koreja je, nakon izbijanja pandemije koronavirusa, odustala od sudjelovanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine kako bi zaštitila svoje državljane.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!