NaslovnicaVijestiCafu se prisjetio utakmice protiv Crvene zvezde: Nevjerojatan osjećaj

Cafu se prisjetio utakmice protiv Crvene zvezde: Nevjerojatan osjećaj

Legendarni brazilski nogometaš Cafu , jedan od najboljih desnih bekova u povijesti nogometa, najveći uspjeh na klupskom planu dostigao je 2007. godine kada je s Milanom osvojio trofej Lige prvaka. Kafu je izjavio da nikada neće zaboraviti radost poslije trijumfa protiv Liverpoola (2:1), ali i podsjetio da je put do trofeja vodio preko Beograda.

cafu-flanagan_0

Cafu ističe da će mu meč u Atini zauvijek ostati u sjećanju, posebno zbog bolnog poraza od istog suparnika u “ludom finalu” u Istanbulu dvije godine ranije, ali i priznao da je sličan osjećaj imao kada je prethodno u trećem kolu kvalifikacija s Milanom eliminirao Crvenu zvijezdu.

“Fantastičan je osjećaj osvojiti Ligu prvaka, to je velika stvar i sreća. Još izraženije je što smo dvije godine ranije izgubili u onom čuvenom finalu protiv Liverpoola, kojem smo se kasnije revanširali. Uvijek emocije rade kada se osvoji takav trofej, a zbog imena rivala , one su bile duplo izraženije “, rekao je Cafu Tanjugu prilikom “Ture Lige prvaka” koju organizira Unicredit banka u Beogradu.

Milan je baš tog ljeta 2006. godine zahvatila afera “Calciopoli” i bilo je pitanje hoće li uopće igrati kvalifikacije, igrači su već bili na odmoru “raštrkani” diljem svijeta, ali je UEFA naknadno dala zeleno svjetlo i put ka “ušatom” peharu vodio je preko Crvene zvezde.

“Prošlo je mnogo vremena, ne sjećam se baš svih detalja, ali znam da je kada smo pobijedili Crvenu zvezdu bio isti osjećaj kao da smo osvojili Ligu prvaka. Nitko nije bio u klubu, čekali smo vijesti na odmoru. Tada sam održavao formu s jednim timom iz Brazila i svi smo dobili lijepe vijesti. nismo bili najbolje spremni, jer nije lako kada nemaš vremena za to. Neću reći da nismo zaslužili naknadno mjesto, iako može i tako da se gleda”.

Izrabranici tadašnjeg trenera “rossonera” Carla Ancelottija izbacili su Crvenu zvezdu ukupnim rezultatom 3:1, a Cafu je u sjećanju ostala odlična atmosfera koji su navijači napravili u revanšu u Beogradu.

“Znali smo da neće biti lako, što je i normalno u posljednjoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka. Bio sam impresioniran atmosferom kada sam došao na stadion, bilo je nevjerojatno … Mogu samo zamisliti kako je to kada imaš takvu podršku svojih navijača” , rekao je Cafu , rekorder reprezentacije Brazila sa 142 utakmice.

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!