NaslovnicaVijesti"Čak ni Zidane me ne može uvjeriti da dođem u Real Madrid"

“Čak ni Zidane me ne može uvjeriti da dođem u Real Madrid”

Krilni napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann pred potpisom je novog ugovora sa “Jorgandžijama”, a u izjavi za španjolske medije je priznao da ga čak ni Zinedine Zidane ne može uvjeriti da se pridruži velikom rivalu Real Madridu.

Uvjeriti da dođem u Real Madrid

Griezmann je postigao 32 gola u 53 nastupa u svim takmičenjima za Atleti ove sezone, uključujući i nezaboravni gol protiv Bayern Munchena koji je njegovom timu osigurao finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

Od 25-godišnjaka se očekuje da bude jedna od zvijezda predstojećeg Europskog prvenstva koje se održava u njegovoj domovini. Francuzi se nadaju da će pod njegovim vodstvom osvojiti trofej, baš kao što su osvojili Svjetsko prvenstvo 1998. godine pod vodstvom Zidanea.

No, iako priznaje da se divi treneru Real Madrida, Griezmanna ništa ne može natjerati da pređe u Real Madrid, te se nada da će uskoro produžiti svoj ugovor sa timom sa Vicente Calderona.

“Ako me Zidane pozove i upita da se pridružim Realu, ja ću mu reći da ostajem u Atletico Madridu”, rekao je Griezmann.

“Zidane je sjajna osoba, ali ovo je moj dom. Čak sam i u pregovorima oko produženja svog ugovora, nadam se da će se to uskoro desiti.”

Griezmannov trenutni ugovor sa Atletico Madridom traje do ljeta 2020. godine, a timu Diega Simeonea se pridružio iz Real Sociedada 2014. godine.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!