NaslovnicaVijestiCapello: Barceloni nedostaje kapiten kao što je Puyol

Capello: Barceloni nedostaje kapiten kao što je Puyol

Bivši trener Real Madrida Fabio Capello vjeruje da je razlog Barcelonine loše forme u posljednje vrijeme to što nemaju karizmatičnog vođu kao što je bio Carles Puyol, koji se povukao iz nogometa 2014. godine.

Barceloni nedostaje kapiten kao što je Puyol

Katalonci su trenutno na nizu od četiri utakmice bez pobjede u La Ligi nakon sinoćnjeg poraza od Valencije na domaćem terenu rezultatom 2-1, te su u ozbiljnoj opasnosti u utrci za titulu. Pored toga, ispali su i iz Lige prvaka u dvomeču protiv rivala Atletico Madrida.

Capello, koji je trenirao Real Madrid kada su sustigli Barcelonu i osvojili titulu u sezoni 2006/07, vjeruje da bi nedostatak pravog lidera u timu mogao koštati tim sa Nou Campa.

“Ovaj put, povratak Real Madrida se dogodoio jako brzo. Barca je izgubila dosta bodova i u teškoj su situaciji. Kad sam ja trenirao klub, išli smo korak po korak, tiho, sve do posljednjeg dana sezone”, rekao je Capello španjolskim novinarima.

“Ne možemo sada govoriti što će se desiti, ali je moguće da se Barcelona vrati u utrku, i fizički i psihički. Međutim, mislim da Barceloni nedostaje kapiten kao što je Puyol, koji je vukao cijeli tim. Ima trenutaka kada trener može pokušati preokrenuti stvari, ali to je sve ništa ukoliko u svlačionici nema pravog vođe.”

“Kada se Juventus mučio ove sezone, Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini su istupili i preokrenuli stvari.”

Barcelona će imati priliku upisati prvu pobjedu nakon dužeg vremena u srijedu, kada ide na gostovanje Deportivo La Coruni.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!