NaslovnicaVijestiCapello: Juventus ima priliku da pobijedi Bayern u Ligi prvaka

Capello: Juventus ima priliku da pobijedi Bayern u Ligi prvaka

Juventus ima kvalitet da uzrokuje probleme Bayernu u Ligi prvaka, a sposobni su ih i pobijediti, tvrdi bivši trener “stare dame”, Fabio Capello.

Russian national football team manager Fabio Capello poses on the red carpet as he arrives ahead of the Laureus World Sports Award ceremony at the Grand Theater in Shanghai on April 15, 2015.  The holding of the awards ceremony in the commercial hub of Shanghai comes as Beijing bids for the 2022 Winter Olympics, amid rumours that China could even seek to host the 2026 football World Cup.       AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Prvaci Italije su izvučeni u osmini finala protiv Guardiolinog tima, a Capello smatra da se ne bi trebali osjećati inferiorno u tom duelu.

Doskorašnji izbornik reprezentacije Rusije impresioniran je Juventusovim oporavkom nakon lošijeg starta sezone i smatra da prošlosezonska pobjeda u polufinalu protiv Real Madrida dokazuje da se Allegrijev tim može suprostaviti i najboljima.

“U Ligi prvaka Juventus ima priliku da pobijedi protiv veoma teškog protivnika”, rekao je 69-godišnjak za Gazzettu dello Sport.

“Ukoliko budu igrali dobro i ne budu imali problema sa ozljedama, onda oni to mogu učiniti. Juve može uzrokovati Bayernu velike probleme, kao što su to učinili i Real Madridu prošle sezone.”

[su_unibet_advent_calendar]

Juventus je u domaćem prvenstvu u zapanjujućoj formi, nakon što su nanizali sedam uzastopnih pobjeda i stigli do četvrtog mjesca na tabeli, a Capello vjeruje da je njegov bivši klub itekako u utrci za peti Scudetto u nizu.

“Bitka između Juventusa i Intera je velika. Interovi rezultati omogućili su Robertu Manciniju da radi u opuštenom okruženju, ali i on je uradio dobar posao. Svi u klubu rade dobar posao, i to je snažan signal da klub napreduje.”

“Allegri je također uradio odličan posao i vratio stvari na pravi put, iako su mu ostali timovi u tome dosta pomogli. Gubitak tri važna igrača će im naškoditi, ali Allegri je vjerujem već pronašao zamjene. Radi odličan posao, bez obzira na sve probleme.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!