NaslovnicaVijestiCapello skeptičan u vezi s nastupom Engleske na Euru

Capello skeptičan u vezi s nastupom Engleske na Euru

Bivši selektor engleske reprezentacije, Fabio Capello, smatra da će se izabranici Roya Hodgsona mučiti na Euru zbog žestokog tempa u Premier ligi. Prema njemu, igrači će biti isuviše umorni na Euru, kriveći rigorozan raspored nacionalnog šampionata, te misli da će zbog nedostatka zimske pauze igrači biti iscrpljeni.

Capello

Capello kaže da je Engleska dovoljno kvalitetna da osvoji Euro 2016, ali da će platiti ceh paklenom ritmu Premier lige, pošto na evropsku smotru dolaze izmoreni.

“Odigrali su previše utakmica”, rekao je Capello, govoreći na Laureus World Sport Awardsu. “Nikada ne staju tokom zime. Vidite kako njemački igrači dolaze svježi na turnir, na vrhuncu fizičke spreme, i to je vrlo važno.”

“Igrači imaju kvalitet. Kada igraju u decembru, lako dobijaju utakmice. Poslije toka su umorni, umorni i umorni”.

Pod Capellom, Engleska je ispala od Njemačke u osmini finala na SP 2010 u Južnoj Africi, u kontroverznoj utakmici koju su izgubili sa 4:1. Na SP 2014 u Brazilu ponovo su razočarali. Budućnost djeluje svjetlije nakon uspješnih kvalifikacija za Euro 2016, sa golgeterima poput Harrya Kane i Jamiea Vardyja, koji predvode listu najboljih strijelaca Premier lige.

“Za mlade igrače u Engleskoj ovo je povoljan momenat. U moje vrijeme, imao sam dobar miks starijih i mladih igrača, pošto sam u četiri godine za vrijeme vođenja reprezentacije promovisao 12 ili 13 igrača mlađih od 20 godina i poslije toga dugo su igrali”, kazao je Capello.

[su_sportingbet]

“Ali najvažnija stvar je pronaći igrače koji su u odličnoj fizičkoj formi, ali problem je što su oni već previše umorni za vrijeme nastupa na Euru.”

Međutim, Marcel Desailly, koji je sa Francuskom osvojio SP 1998, izabrao je Englesku kao moguće iznenađenje, odnosno pobjednike Eura.

“Niko od njih ne očekuje da osvoje turnir, ali imaju zaista dobar tim, iako će da budu umorni, činjenica da su mladi znači da će moći i brže da se oporave od fizičkih napora”, izjavio je stameni štoper.

Euro 2016 održava se u njegovoj domovini, od 10. juna do 10. jula.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!