NaslovnicaVijestiCapello: Zidane može osvojiti Ligu prvaka sa Real Madridom

Capello: Zidane može osvojiti Ligu prvaka sa Real Madridom

Real Madrid sa vodstvom Zinedinea Zidanea može osvojiti Ligu prvaka, prema mišljenju Fabija Capella.

FILE - In this May 24, 2014 file photo, former player and current Real Madrid B team coach Zinedine Zidane lifts the Champion League trophy, at the end of the Champions League final soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid in Lisbon, Portugal. Real Madrid’s President Florentino Perez announced Monday Jan. 4, 2016 that current coach Rafael Benitez has been fired and former player and Real Madrid’s B team coach Zinedine Zidane will take over. Benitez, hired seven months ago, has been under pressure since a demoralizing 4-0 home loss to Barcelona in November. (AP Photo/Andres Kudacki, File)

Zidane je zavrijedio gotovo mitski status na Santiago Bernabeu u pet sezona igravši za “kraljevski” klub, a posljednje tri godine je proveo na raznim funkcijama u klubu.

Francuz je prošlog mjeseca na klupi prvog tima zamijenio Rafaela Beniteza, a Capello, koji je trenirao Zidanea u Madridu, vjeruje da on sa ovakvim timom može ostvariti velike stvari.

“On je vrlo dobro radio sa Castillom, ali ima i karizmu koja će mu pomoći da odvede Real Madrid na vrh tabele, a i da osvoji Ligu prvaka”, rekao je bivši trener Real Madrida za Sky Italiju.

“Kada je deseta Liga prvaka stigla, La Decima, Zidane je radio sa Carlom Ancelottijem, od kojeg je mnogo toga naučio. Carlo je jedan od najboljih na svijetu, i Zidane je od njega naučio mnogo, prije svega kako se nositi sa najvećim zvijezdama poput Cristiana Ronalda i Karima Benzeme.”

Capello je izjavio da je Zidaneov ugled iz vremena dok je igrao za ovaj klub nešto što je Benitezu nedostajalo, te da će to Francuzu dosta pomoći da popravi atmosferu u svlačionici, bez obzira na to što mu nedostaje trenerskog iskustva.

“Sa Benitezom, tim nije imao povjerenja u svoje mogućnosti. Uveo je nagle promjene i nije bio prihvaćen od strane osoblja, prije svega jer nije bio veliki nogometaš.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!