NaslovnicaVijestiCarles Puyol: Pochettino je jedan od najboljih trenera u Premier ligi

Carles Puyol: Pochettino je jedan od najboljih trenera u Premier ligi

Bivši kapiten Barcelone vjeruje da je trener Tottenhama Mauricio Pocehettino među najboljim trenerima u Premier ligi.

puyol pochettino

Tottenham Hotspur je pod vodstvom Pochettina trenutno četvrti na tabeli u ligi, sa samo tri poraza iz 22 odigrane utakmice do sada.

Puyol, koji je igrao protiv Argentinca u gradskim derbijima protiv Espanyola, vjeruje da statistika i uspjesi 43-godišnjaka govore sami za sebe.

“Mislim da je on jako dobar trener, jedan od najboljih u Premier ligi”, rekao je legendarni igrač Blaugrane za Spurs TV.

“Dokazao je to u dosadašnjim timovima koje je vodio. Volim njegov način razumijevanja nogometa. On voli dobar nogomet, ali i igrače koji pokazuju intenzitet. On stvarno uživa u trenerskom poslu i to je nešto što mi se sviđa. Sjajan je trener.”

Mauricio Pochettino je svoju trenersku karijeru počeo 2009. godine u Espanyolu, za koji je igrao u periodu od 1994. do 2000. godine. Zatim je 2013. godine preuzeo klupu Southamptona na kojoj se zadržao jednu sezonu, a već drugu sezonu vodi Tottenham.

Iako je u igračkoj karijeri bio na defanzivac, u trenerskoj favorizuje napadački filozofiju, koja posebno dolazi do izražaja otkako je preuzeo Spurse koji igraju sjajno pod njegovim vodstvom, a ove godine su među potencijalnim kandidatima za osvajanje lige.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!