Naslovnicaeuro2016Carlo Ancelotti: Nikad nisam vidio Ronalda pred ogledalom u svlačionici

Carlo Ancelotti: Nikad nisam vidio Ronalda pred ogledalom u svlačionici

Percepcija da je Cristiano Ronaldo opsjednut svojim izgledom je potpuno pogrešna, prema mišljenju njegovog bivšeg trenera Carla Ancelottija.

Nikad nisam vidio Ronalda pred ogledalom u svlačionici

Ronaldov Portugal večeras igra protiv Hrvatske osminu finala Europskog prvenstva, a Ancelotti, koji krajem mjeseca preuzima klupu Bayern Munchena, izjavio je da su kritike na račun Cristiana Ronalda potpuno pogrešne.

[su_reklama]

Ancelotti, koji je osvojio Ligu prvaka u Real Madridu 2014. godine, inzistira da tokom svog perioda u kraljevskom klubu nije primjetio Ronaldovu opsjednutost sopstvenim imidžom.

“Kada trenirate Cristiana Ronalda vi vidite njegovu drugu stranu”, rekao je Ancelotti za The Telegraph.

“Ostatak svijeta u njemu vidi čovjeka opsjednutog svojim izgledom, svojim ponašanjem i proslavama nakon postignutog gola, kao i načinom ponašanja kad stvari krenu loše. Ja sam samo vidio čovjeka koji je uvijek želio dati sve od sebe.”

“Prije svega, ja ga nikad nisam vidio u svlačionici pred ogledalom kako brine o svom izgledu. Za Cristiana je prioritet oduvijek bio pobijediti. Bilo je puno odličnih igrača u Real Madridu, i od svih se zahtijevalo potpuno zalaganje i veliki karakter.”

Talijanski stručnjak je pohvalio naporan rad koji je Ronaldo uložio kako bi postao jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa.

“Bio je užitak trenirati ga. Svi znamo koliko naporno radi da bi bio na najboljem nivou i njegov perfekcionizam na treningu je uvijek dolazio do izražaja. On također shvata koliko je teško biti vrhunski igrač, sa svim zahtjevima današnjeg nogometa.”

“On bi uvijek pričao sa našim medicinskim osobljem, činio je sve kako bi osigurao sve što mu je potrebno da ostane na vrhunskom nivou.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!