NaslovnicaVijestiCarlo Ancelotti otkrio ime jednog igrača za kojim žali jer ga nije...

Carlo Ancelotti otkrio ime jednog igrača za kojim žali jer ga nije trenirao

Trener Bayern Munchena Carlo Ancelotti izjavio je da žali jer nije imao priliku trenirati kapitena Manchester Untieda i engleske reprezentacije, Waynea Rooneya.

Carlo Ancelotti otkrio ime jednog igrača

Trostruki osvajač Lige prvaka počinje novi život u Njemačkoj, odnosno u Minhenu, no prisjetio se i svojih dana u Premier ligi.

Dvije sezone je proveo na klupi Chelseaja, a u drugoj je osvojio duplu krunu, te priznaje da se divio Napadaču Crvenih vragova i da žali što nije radio zajedno s njim.

“U Engleskoj mi je Rooney bio jedan od omiljenih igrača, ali nisam bio u mogućnosti trenirati ga”, rekao je Ancelotti za CNN.

Napadač tima sa Old Trafforda trenutno se sa reprezentacijom priprema za drugu utakmicu grupne faze protiv Walesa, koja se igra u četvrtak.

Gordi Albion je u prvoj utakmici odigrao neriješeno (1-1) protiv Rusije, u kojoj je Rooney zamijenjen 14 minuta prije kraja. U toj utakmici je Wayne prvi put zaigrao u veznom redu u dresu reprezentacije, nakon što je cijelu prošlu sezonu u svom klubu igrao na toj poziciji.

30-godišnjak iza sebe ima poprilično lošu sezonu, u kojo je odigrao ukupno 39 utakmica za Manchester United u svim takmičenjima, te pritom postigao samo 12 golova i upisao šest asistencija.

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!