NaslovnicaVijestiCarlo Ancelotti podržava odluku Pepa Guardiole

Carlo Ancelotti podržava odluku Pepa Guardiole

Carlo Ancelotti, koji će sljedeće sezone predvoditi Bayern sa klupe, pružio je podršku trenutnom treneru Pepu Guardioli i njegovoj odluci da preseli Thomasa Mullera na klupu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Carlo Ancelotti podržava odluku Pepa Guardiole

Bavarski klub je poražen rezultatom 1-0, a jedini gol na utakmici odigranoj na Vicente Calderonu je postigao Saul Niguez, a Pep Guardiola je naišao na brojne kritike jer jer je taktički odigrao sa samo jednim napadačem, Robertom Lewandowskim.

Muller je postigao osam golova u deset utakmica u Ligi prvaka ove sezone, uključujući i dva u četvrtfinalu protiv Juventusa. Međutim, Ancelotti je pružio podršku Guardioli koji, kako on kaže, zna najbolje, te je opisao katalonskog trenera kao idealnog čovjeka za velike odluke.

“Svaki trener mora donositi odluke. Guardiola je osoba koja ove igrače zna najbolje, njihovu fizičku spremnost i ostalo. Svi pričaju o toj njegovoj odluci, ali Guardiola je idealna osoba za donošenje velikih odluka jer zna najbolje svoje igrače. On odlučuje sa svojim znanjem, nema sumnje u to.”

Bayern bi mogao ispasti u polufinalu ovog takmičenja treću uzastopnu godinu, nakon što su prije dvije godine ispali protiv Real Madrida, a zatim i prošle godine protiv Barcelone. Bavarci nisu uspjeli postići gol u gostima, te će na Allianz Areni morati ići na pobjedu protiv tima koji je primio samo jedan gol u nokaut fazi Lige prvaka ove sezone.

Ancelotti vjeruje da ne postoji nikakva tajna u Simeoneovom načinu igre, koji je očito efikasan, osim što su mu svi igrači u vrhunskom fizičkom stanju.

“Ne postoji nikakva tajna osim napornog rada. Oni rade zajedno svo vrijeme. Uvijek su vrlo fokusirani i po mom mišljenju, trener je zaslužan za to. Kada govorimo o napadu, obično zavisi od kreativnosti igrača, ali trener je taj koji može puno toga učiniti u defanzivnim zadacima. To je timski rad, a mentalitet trenera je od velike važnosti.”

“Imaju najbolju defanzivnu organizaciju. Moramo reći da Atleticova obrana nije samo zadatak njihovih defanzivaca, već kooridinari rad cijelog tima.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!