NaslovnicaVijestiCarlos Tevez je nesretan u Kini, a evo i zašto

Carlos Tevez je nesretan u Kini, a evo i zašto

Carlos Tevez je iznenadio nogometnu javnost nakon što je potvrdio da odlazi u kinesku Superligu krajem prošle godine.

Carlos Tevez je nesretan u Kini

Otkako je prešao u Shanghai Shenhuu, zarađuje nevjerovatnih 615,000 funti sedmično. Međutim, za sada mu u novom klubu i okolini i ne ide tako loše. U nedavnom debiju protiv Jiangsu Suninga, postigao je gol i asistirao dva puta u velikoj pobjedi rzeultatom 4-0 protiv prošlogodišnjeg viceprvaka države.

Bivši argentinski reprezentativac je imao problema sa životom u Engleskoj, dok je igrao za West Ham, Manchester United i Manchester City, no život u Šangaju je možda i veći izazov.

Trener Shenhue je bivše poznato ime u Premier ligi, Guy Poyet, koji je priznao da ima istine u glasinama da je Tevez nesretan.

“On ne govori ni riječ kineskog jezika, kao ja. potreban mu je prevoditelj svo vrijeme. Teško mu je komunicirati sa drugima jer ponekad prevoditelj ne prenese poruku onako kako je on želio”, rekao je Poyet za engleske medije.

Jezična barijera nije jedini problem s kojim se Tevez suočio, izgleda da nije zadovoljan ni kineskom kuhinjom.

“Carlos ne jede ništa. Prošle sedmice smo se okupili na roštilju kod Guarina, Gio Morena i Teveza upravo zbog ovoga. On baš i nije ljubitelj kineske hrane.”

Shenhua svoju sljedeću utakmicu igra protiv Tianjin Quanjiana, koji je u posljednje vrijeme dosta povezivan sa dovođenjem napadača Chelseaja Diega Coste. Pored Teveza, u kineskoj Superligi trenutno igra i još par igrača koji su nastupali u Premier ligi, uključujući Paulinha, Gervinha i Obafemija Martinsa.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!