NaslovnicaVijestiCarlos Tevez junak Superclasica

Carlos Tevez junak Superclasica

Carlos Tevez, napadač Boca Juniorsa, junak je velikog argentinskog derbija, popularnog Superclasica, u kojem je postigao sjajan gol i upisao asistenciju.

junak

Riješio je Superclasico, “pokopao” je River i ovjerio besmrtnost na Bocinom kopu. Carlos Tevez bio je junak najvećeg svjetskog derbija, s dva gola i asistencijom kreirao je preokret plavo-žutih na terenu omraženog rivala (4:2) i potom objelodanio kraj.

“Dao sam sve što sam imao u ovoj utakmici jer mislim da mi je bila posljednja takva u karijeri”, istaknuo je Carlitos poslije velikog slavlja na Monumentalu.

“Navijači Boke znaju da umirem za ovaj dres i ove boje. Čudno je što sam se na terenu osjećao potpuno slobodno učiniti sve što poželim. Superclasico je za mene posebna utakmica jer nikada ne mogu podvučem jasno granicu da li sam igrač ili navijač. To mi se ne događa u ostalim utakmicama”, rekao je Tevez i potom kratko prokomentirao samu utakmicu.

“Da smo imali malo više koncentracije i da se nismo bavili njima i suđenjem, osigurali bi pobjedu još ranije. Obećavam da se ove sezone sve vraća u normalu i da će sve biti isto kao prije godinu dana. Sada je vrijeme slavlja, ali moramo nastaviti istim putem” naglasio je Carlos Tevez.

Kineski Shanghai Shenhua nedavno je, navodno, ponudio Tevezu basnoslovnih 40 miliona eura godišnje, međutim Tevez je odlučio ostati vjeran Boci te najavio da bi uskoro mogao da “okači” kopačke o klin. Podsjetimo, Tevez se vratio u Bocu prošle godine, i to na vrhuncu forme u Juventusu, sa kojim je igrao finale Lige prvaka, čime je dokazao privrženost Boci, čiji je vatreni navijač od malih nogu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!