NaslovnicaVijestiCARRAGHER PRIZNAO: U Liverpoolu smo imali samo jedno pravilo kad god smo...

CARRAGHER PRIZNAO: U Liverpoolu smo imali samo jedno pravilo kad god smo igrali protiv Didiera Drogbe!

Kada god se vodi rasprava o najboljim napadačima u povijesti Premier lige, igrač koji je neizostavan u toj raspravi je legendarni Didier Drogba. Brz, snažan i ‘ubojit’ sa bilo koje udaljenosti, bivši reprezentativac Obale Bjelokosti je bio noćna mora svih defanzivaca.

Carragher pohvalio Drogbu

Naravno, najdublji trag je ostavio u Chelseaju, za koji je nastupao u dva navrata, prvi put u periodu od 2004. do 2012. godine, a zatim i u sezoni 2014/15, te je u dresu ‘Plavaca’ postigao 164 gola na ukupno 381 utakmici u svim takmičenjima. On je sredinom prošlog mjeseca, tri godine nakon što je napustio Stamford Bridge, potvrdio kako završava svoju sjajnu karijeru.

U intervjuu za BBC, 40-godišnjak je izjavio kako je bilo pravo vrijeme da okači kopačke o klin, te da se posveti trenerskom poslu i stvaranju sljedećih generacija profesionalnih nogometaša. Rekao je: “Nakon 20 godina, odlučio sam završiti svoju igračku karijeru. Ovo je najbolji način da je završim. Želim pomoći nekim mladim talentima da napreduju.”

Otkako je službeno potvrdio kraj karijere, Drogba je dobio brojne poruke podrške od strane navijača, bivših suigrača, pa čak i nekadašnjih velikih rivala. Jedan od njih je i Jamie Carragher, koji je otkrio koje pravilo je važilo u svlačionici Liverpoola kad god bi igrali protiv Drobe i Chelseaja. Kako kaže, najgora stvar koju ste mogli uraditi Drogbi je naljutiti ga, jer se tada pretvarao u Hulka i bilo ga je nemoguće zaustaviti, tako da su svi u Liverpoolu to izbjegavali pod svaku cijenu.

Carragher je u svojoj kolumni za Telegraph napisao: “Kad god bismo igrali protiv Chelseaja, a igrali smo protiv njih često, postojalo je pravilo o tome kako se odnosimo prema Didieru Drogbi, koji je, po mom mišljenju, napadač koji je promijenio način na koji razmišljamo o toj poziciji. Pravilo je glasilo – nemojmo naljutiti Didera. Kad bi se naljutio, činilo se kao da igra još bolje. Ukoliko ga iznervirate, postajao je poput Hulka, uništavao je sve na svom putu, nemoguće mu je bilo uzeti loptu, bio je prava sila prirode.”

Zatim je dodao: “Prisjećajući se sada, mislim da je Drogba promijenio percepciju o tome što napadač može učiniti i način na koji se tim može postaviti. Mnogo puta je radio posao dvojice igrača i to je dozvoljavalo njegovim trenerima u Chelseaju da mijenjaju tim oko njega.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!