NaslovnicaVijestiCarrasco i Gaitan ni u najgorim noćnim morama nisu mogli da sanjaju...

Carrasco i Gaitan ni u najgorim noćnim morama nisu mogli da sanjaju ovakav debi u Kini!

Dvojac koji je nedavno dres Atletica zamijenio za dres Dalian Yifanga, imali su horor debi u Kini, kakav nisu mogli da sanjaju ni u najgorim noćnim morama.

Yannick Ferreira Carrasco i Nico Gaitan prešli su u kineski klub za iznos od 30, odnosno 18 milijuna eura pred početak nove sezone u kineskoj Superligi.

Belgijski veznjak došao je u Atletico ljeta 2015. godine iz Monaca, i upisao je 124 nastupa za klub, u kojima je postigao 23 gola, te zabilježio 17 asistencija.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Kako je u ovoj sezoni Belgijanac izgubio svoje mjesto u timu, odlučio se za odlazak, jer tu vidi svoju šansu da se minutažom u Kini nametne izborniku nacionalnog tima za odlazak na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji. On je jedan od najmlađih afirmiranih igrača iz europskih liga petice koji odlazi u kinesku ligu

Argentinac je na Vicente Calderon stigao 2016. iz Benfice tokom zimskog prijelaznog roka, i 49 puta je oblačio dres Atletica. Za reprezentaciju je nastupio 16 puta, postigavši 2 gola.

U Dalian je osim njih dvojice stigao i Jose Fonte, portugalski reprezentativac iz West Hama, i novopečeni kineski prvoligaš je sa velikim ambicijama i optimizmom dočekao novu sezonu.

Transfer glasine: United pronašao zamjenu za De Geu, Sane spreman napustiti City, Arsenal pokazao interes za reprezentativca Hrvatske

Povratak u reprezentaciju Švedske?! Evo šta o tome kaže Ibrahimović!

U prvom kolu gostovali su Shanghai SIPG-u, predvođenim brazilskim tandemom, Oscarom i Hulkom, koji su svakako bili favoriti u ovom okršaju, ali niko nije očekivao ovakav ishod…

Domaći su “spakovali” Dalianu čak OSAM golova u mrežu (8:0), te do nogu potukli Dalian Yifang u kojem su najisturenije uloge na terenu imali upravo Carrasco i Gaitan.

Bivši nogometaš Chelseaja Oscar je postigao hat-trick, kao i Kinez Wu Lei (uz dvije Oscarove asistencije), a gol je postigao i Hulk, sa bijele točke.

Bivši Atleticov dvojac i portugalski reprezentativac su tako na najgori mogući način započeli odiseju u Kini, te upisali vjerovatno najubjedljivi poraz u svojim karijerama još od najmlađih dana.

Zanimljivo, Carrasco je prije manje od dvije godine postigao gol u finalu Lige prvaka protiv Reala u Milanu, a sada je doživio da u Kini primi nevjerovatnih osam golova…

Priliku za “popravni” imaće u idućem kolu na gostovanju protiv Guangzhou R&F-a koji sa klupe predvodi legendarni Dragan Stojković Piksi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!