NaslovnicaVijestiCARRICK OTKRIO: Evo što je legendarni Ferguson rekao njemu i suigračima nakon...

CARRICK OTKRIO: Evo što je legendarni Ferguson rekao njemu i suigračima nakon poraza od Barcelone 2009. godine!

Bivši veznjak Manchester Uniteda Michael Carrick otkrio je što je legendarni Sir Alex Ferguson rekao njemu i suigračima nakon poraza protiv Barcelone u finalu Lige prvaka 2009. godine, koje se odigralo u Rimu.

Ferguson vikao na igrače

‘Crveni vragovi’ su tada imali priliku postati prvi klub nakon Milana koji je osvojio ovo tamičenje u dvije uzastopne sezone, ali su ih Katalonci savladali rezultatom 2-0, a golove su postigli Samuel Eto’o, te Lionel Messi.

[su_bet365_koeficijenti]

United je prije tog finala osvojio Premier ligu, Liga kup i bio na nizu od 25 utakmica bez poraza u Ligi prvaka, a Carrick, koji je izgubio loptu kod prvog gola Blaugrane, priznao je kako je nakon tog poraza dvije godine bio u depresiji. Ta utakmica je također bila Ronaldova posljednja u dresu engleskog velikana, a u autobiografiji koju je nedavno objavio, Carrick je otkrio kako je Ferguson bio jako ljut u svlačionici.

Napisao je: “Šef je bio ljut, što je razumljivo, i vikao je na svakog. Rekao je: ‘Morate dobro razmisliti i vidjeti da li možete igrati na ovoj razini. Moskva (2008) je nevažna. Mi smo Manchester United i očekivanja su velika. Upravo ste propustili jako dobru šansu da vam izmakne.’ Nakon što je završio sa kritikama, počeo sam se pitati ponovo i ponovo da li sam dovoljno dobar.”

Manchester United je stigao do finala najelitnijeg europskog takmičenja i dvije godine kasnije, ali ih je tada savladala još bolja Barcelona na Wembleyu rezultatom 3-1. Ferguson se na Old Traffordu zadržao do 2013. godine, kada je otišao i više nego zasluženu mirovinu, nakon što je sa ‘Crvenim vragovima’ osvojio 13 puta Premier ligu, pet puta FA Kup, četiri puta Liga kup, te dvije Lige prvaka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!