NaslovnicaVijestiCassano: To je bila najveća greška u mom životu, trebao sam slušati...

Cassano: To je bila najveća greška u mom životu, trebao sam slušati Tottija

Bivši talijanski reprezentativac Antonio Cassano vjeruje da bi njegova karijera bila mnogo bolja da je poslušao savjet Francesca Tottija, koji mu je rekao da ne ide u Real Madrid.

Cassano otkrio najveću grešku u svom životu

Cassano je karijeru počeo u klubu iz rodnog grada, u Bariju, odakle je sa samo 19 godina godina prešao u Romu za nevjerovatnih 30 miliona eura.

Iako mu je predviđana velika karijera, zbog raskošnog stila života nogomet je stavljao u drugi plan. Nakon što se posvađao sa trenerom Fabiom Capellom i suigračem Tottijem, odlučio je otići u Real Madrid nakon pet godina provedenih u Rimu.

Međutim, u španjolskoj prijestolnici je bio primoran ponovo raditi sa Capellom, gdje su tenzije nastavile rasti. Nakon samo jedne sezone otišao je u Sampdoriju na posudbu, a na kraju sezone se odlučio na povratak u Italiju. Proveo je još tri sezone u Sampdoriji, nakon čega je igrao u Milanu, Interu, te Parmi, da bi se ponovo na kraju karijere vratio u klub iz Đenove.

“Mogao sam otići u Juventus iz Barija, ali sam se stvarno divio Tottiju. On je bio najbolji i mogao sam vidjeti neke sličnosti između nas. Trebao sam otići u Juve, ali kada je Roma poslala ponudu rekao sam agentu da idem u Rim.”

“Otišao sam tamo kako bih igrao sa Tottijem. Nemoguće je ne biti njegov prijatelj, on je vrlo skromna osoba. Živio sam kod njega u prvih nekoliko mjeseci u Rimu i osjećao sam se kao kod kuće. Da sam slušao samo deset posto savjeta koje mi je davao, imao bih sasvim drugačiju karijeru. Kada sam pregovarao o produženju ugovora s klubom, sjećam se da mi je rekao ‘zapamti, bolje je zarađivati manje i biti sretan, nego otići negdje drugo’. Otišao sam u Real Madrid poslije godinu i pol dana.”

“Bio sam zaveden njihovom ponudom. To je bila najveća greška u mom životu, trebao sam slušati Tottija. Da sam ga poslušao, ostao bih u Romi još 10-15 godina zajedno s njim. Trebao sam poslušati njegov savjet.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!