NaslovnicaVijestiČeferin: Regionalne lige su odlično rješenje

Čeferin: Regionalne lige su odlično rješenje

Predsjednik Europske nogometne unije Aleksandar Čeferin rekao je da bi bilo dobro formirati regionalne lige u kojima bi nastupali klubovi koji budu eliminirani iz europskih natjecanja prije Nove godine.

sp-ceperin1

“O tome smo dugo vremena razgovarali prije izbora. Ideja je da takvi događaji ne bi zamijenili nacionalne lige, jer bi to značilo smrt za određene države. U prvom planu je interes država poput Škotske, Irske i Hrvatske, onih država koji imaju malo manje ligi “, rekao je Čeferin.

“Možemo se natječemo protiv FIFA. Infantino za savjetnika ima Zvonimira Bobana, a ja Stankovića”, rekao je Čeferin na konferenciji za medije u slovenskoj Dom nogometa na Brdu kod Kranja, prvoj kao predsjednik UEFA.

On je kazao da bi takve lige trebali biti pod okriljem Uefe.

“Ideja je da bi se te utakmice igrale sljedeće godine, ali bi igrale ekipe koje ne igraju u europskim natjecanjima. Utakmice bi se igrale utorkom, srijedom i četvrtkom, a nagrada bi bila sudjelovanje u Ligi prvaka ili Ligi Europa. Klubovi bi onda imali interese da nastupaju”, kazao je Čeferin.

Prvi čovjek Uefe rekao je da su reforme Lige prvaka provedene krajem kolovoza “korak u pogrešnom smjeru”, jer se, kako je ocijenio, stvara “zatvoreni sustav natjecanja”.

“Liga prvaka ne smije nastaviti u ovom smjeru, jer će dovesti do toga da će samo klubovi iz određenih država moći nastupaju”, rekao je Čeferin.

Uefa je prošlog mjeseca odlučila osigurati zajamčena mjesta u grupnoj fazi Lige prvaka za četiri najjače europske lige – španjolsku, njemačku, englesku i talijansku.

Prema odluci, te lige će od sezone 2018/2019 imati po četiri zajamčena mjesta u grupnoj fazi.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!