NaslovnicaVijestiČeferin: UEFA ne radi na formiranju Balkanske lige

Čeferin: UEFA ne radi na formiranju Balkanske lige

Predsjednik UEFA, Slovenac Aleksander Čeferin, prokomentirao je spekulacije o pokretanju regionalne Balkanske lige, o kojoj se u poslednje vrijeme sve glasnije govori.

Balkanske lige

“Nema istine u nedavnim tvrdnjama o osnivanju tzv. Balkanske lige. Za razliku od onoga što je napisano u nekim medijima, nije donesena nikakva odluka UEFA u vezi sa stvaranjem takvog prvenstva”, izjavio je prvi čovjek UEFA za sarajevski N1.

On je dodao da su nacionalna prvenstva temelj nogometa u Europi.

“Iako su transnacionalna natjecanja spomenuta u nekim slučajevima, trenutno ne postoje konkretni prijedlozi. Svaku takvu ideju bi razmatrala UEFA ukoliko inicijativu pokrenu nacionalni savezi”, stoji u službenom stavu UEFA.

Mediji su prethodnih dana najavljivali start Balkanske lige od rujna 2018. godine u kojoj bi sudjelovali klubovi nekadašnje SFRJ, koji nisu izborili mjesto u ligaškoj fazi europskih natjecanja – Lige prvaka i Lige Europa.

Hrvatski klubovi prokomentirali su moguće učešće u Balkanskoj ligi, Dinamo je protiv igranja u takvom natjecanju, dok Hajduk i Rijeka još nisu zauzeli stav.

Navodno, regionalnu ligu bi činila 24 kluba iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije pola bi u u jesen 2018. To je u izjavi za hrvatske medije rekao visoki činovnik makedonske lige Vasko Dojčinovski.

Plan je da se regionalna liga igra po sličnom principu kao najelitnije europsko natjecanje, sa šest skupina s po četiri kluba. Jedino nije definirano kako će izgledati eliminacijska faza, osim finala. Finale bi se igralo na nutralnom terenu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!