NaslovnicaVijestiČelnici Arsenala odlučili dovesti novog defanzivca iz Bundeslige

Čelnici Arsenala odlučili dovesti novog defanzivca iz Bundeslige

Navijače Arsenala očekuje vrlo uzbudljivo ljeto, s obzirom da se, uz dolazak novog trenera, očekuje i dolazak nekoliko novih pojačanja.

Arsenal dovodi Soyuncua

Iako su potrošili dosta novca u prethodna dva prelazna roka na transfere dvojice novih napadača, Pierre-Emericka Aubameyanga (64 miliona eura) i Alexandrea Lacazettea (53 miliona), u Arsenalu su odlučili izdvojiti novca i za predstojeći ljetni prelazni rok.

Kako izvještavaju engleski mediji, riječ je o cifri od 50 miliona funti, što je na današnjem transfer tržištu po mišljenju mnogih nedovoljno, te je to navodno jedan od razloga zbog kojeg još nije postignut dogovor sa Wengerovim nasljednikom, jer svi kandidati zahtijevaju više novca. Uprkos tome, čelnici kluba navodno ni ne planiraju dozvoliti novom treneru da bira pojačanja, već će o tome ovog ljeta brinuti sportski direktor Sven Mislintat.

On je prije nekoliko mjeseci stigao na Emirates, nakon što je prethodno sličnu funkciju obavljao i u Borussiji Dortmund. Kako pišu engleske novine The Telegraph, njegova prva meta ovog ljeta je defanzivac Freiburga i turski reprezentativac Caglar Soyuncu. Za 21-godišnjaka, čija vrijednost se procjenjuje na 35 miliona funti, zainteresovan je veliki broj klubova iz Premier lige, ali po svemu sudeći on preferira dolazak u sjeverni London.

U Arsenalu su navodno u potrazi za mladim trenerom, kao što su Mikel Arteta i Julian Nagelsmann, koji ne bi tražio potpunu kontrolu nad transferima. Nagelsmann je navodno vodeći kandidat za preuzimanje klupe ‘Topnika’, iako je izvršni direktor Hoffenheima Alexander Rosen nedavno izjavio kako će sto posto ostati u klubu i sljedeće sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!