Čelnici Werder Bremena sjajnom gestom oduševili svoje navijače

Čelnici Werder Bremena odlučili su tretirati domaće i gostujuće navijače jednako smanjivši cijene ulaznica na Weserstadionu na samo 14 eura.

Čelnici Werder Bremena sjajnom gestom oduševili svoje navijače

Od sljedeće sezone u Werderu su se odlučili uskladiti sa kampanjom “Kein Zwanni”, koja je pokrenuta na inicijativu navijača, tako da će utakmice moći gledati i oni ‘manje bogati’.

Iako su prosječne cijene ulaznica u Njemačkoj jedne od najnižijih u Europi, osnivači kampanje su zabrinuti zbog politike klubova koja loše utiče na gostujuće navijače.

Prošle sezone prosječna sezonska cijena ulaznica u engleskoj Premier ligi iznosila je nevjerovatnih 582 eura, dok je Bayern Munchen sezonsku ulaznicu naplaćivao samo 123 eura. Prosječna cijena jedne ulaznice u Bundesligi je iznosila 27 eura, dok je u Premier ligi iznosila visokih 63 eura.

Razlog tako jeftinih ulaznica je takozvano 50 + 1 pravilo koje glasi – kako bi se zadržala licenca za natjecanje u Bundesligi, klub mora zadržati većinu svojih glasačkih prava.

Ovo pravilo je osmišljeno kako bi članovi kluba zadržali cjelokupnu kontrolu nad klubom, zaštitivši ga tako od utjecaja stranih investitora.

To je omogućilo članovima brojnih njemačkih bundesligaša da daleko više imaju utjecaja na vodstvo kluba, pa tako i na cijene ulaznica.

Čelnici Werder Bremena sjajnom gestom oduševili svoje navijače

Oznake: