NaslovnicaVijestiCesc Fabregas objasnio zbog čega se nije vratio u Arsenal 2014. godine

Cesc Fabregas objasnio zbog čega se nije vratio u Arsenal 2014. godine

Cesc Fabregas objasnio zbog čega se nije vratio u Arsenal 2014. godine! Utakmica protiv Arsenala je uvijek posebna prigoda za CescaFabregas. Španjolac je zabilježio više od 300 nastupa usvim natjecanjima za Topnike između 2003-2011 prije nego što je odlučio vratiti se u svoj matični klub, Barcelonu. To je bio njegov izbor, a navijači Arsenala još i danas ne mogu da mu oproste što je otišao.

Cesc Fabregas objasnio

Činilo se je da Fabregas nije ni želio da popravi svoju popularnost u sjevernom Londonu, kada je 2014. odlučio vratiti se u Premier ligu, ali umjesto da se pridruži Arsenalu, odlučio je potpisati za gradskog rivala, Chelsea.

Šef Arsenala, Arsene Wenger imao je priliku da pregovara sa Fabregasom prije svih klubova, kada je on odlučio da po drugi puta napusti Barcelonu.  Međutim, u intervjuu za Sky Sports koji je održan prije utakmice sa Arsenalom u nedjelju, Fabregas je otkrio okolnosti koje su se desila i koje su uticale da on na kraju završi u Chelseaju.

>> Allegri: Pjanić i Matuidi tek se trebaju upoznati

Jednostavno rečeno, ni Arsenal ni Wenger nisu uspostavili kontakte s njim nakon što su bili obaviješteni o njegovoj dostupnosti na transfer tržištu.

“Osjećam se vrlo vezano, čak i sada, za Arsenal. Volim ovaj klub, i ne moram to ponavljati, svaki put kad igramo protiv njih, jer je to svima poznato. Nakon što sam donio odluku o napuštanju Barcelone, Arsenal je imao “first buy” opciju, a Barcelona je imala obvezu kontaktirati Arsenal. Zatim su imali tjedan dana da se odluče da li će me dovesti ili ne, ali oni su na kraju odlučili da ne iskoriste tu klauzulu, te sam ja završio u Chelseaju.”

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!