NaslovnicaVijesti"Četiri puta sam već zaustavio Cristiana Ronalda"

“Četiri puta sam već zaustavio Cristiana Ronalda”

Menadžer Manchester Cityja Manuelom Pellegrini izjavio je da je znam recept kako zaustaviti najboljeg nogometaša madridskog Reala Cristiana Ronalda u polufinalu Lige prvaka.

Cristiana Ronalda

“Cristiana znam već dugo, još dok sam bio trener Villarreala, nisam iznenađen njegovim učinkom u Realu. Bio sam četiri puta na suprotnoj strani protiv Ronalda, kada je bio u Manchester Unitedu i svaki put bilo je 0:0. On je sjajan igrač i svoj vrhunac dosegnuo je u Madridu.”, rekao je Pellegrini, a prenosi Sky Sport.

Portugalski napadač je zbog ozljede izostao sa meča protiv Rayo Valjekana (3:2) u Primeri, ali se očekuje da će zaigrati na Etihadu.

Ronaldo je ove sezone postigao 47 golova, uključujući 16 u Ligi prvaka i prvi je strijelac u najjačem europskom natjecanju.
Prvi meč polufinala Lige prvaka između Cityja i Reala igra se u utorak u Manchesteru.

Za Cristiana Ronalda ne treba previše trošiti riječi, znamo o kakvom se igraču radi. Uz Lionela Messija vjerovatno najbolji igrač na svijetu, renomirani portal transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na oko 110 miliona eura. Svoju karijeru počeo je u Sportingu, a tamo njegove partije nisu mogle proći neprimjećeno.

2003. godine prelazi u Manchester United za 15 miliona eura, a već sljedeće godine osvaja FA kup sa ‘Crvenim đavolima’. U 2007. i 2008. godini ponio je titulu najboljeg igrača godine u Engleskoj. Kada je prešao u Real 2009. godine postao je najskuplji igrač svijeta – 94 miliona eura, a njegova otkupna klauzula postavljena je na milijardu eura. U maju 2012. godine obara još jedan rekord – postigao je gol svim protivnicima u Primeri.

[su_sportingbet_premier_league]

I dalje drži rekord za najboljeg strijelca Lige prvaka u jednoj sezoni. 2013/14 sezone postigao je 17 golova u elitnom takmičenju, a u septembru prošle godine postao je najbolji strijelac Lige prvaka ikada.

Za portugalsku reprezentaciju nastupa od 2003. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!