NaslovnicaVijestiChapecoense odigrao prvu utakmicu nakon nesreće

Chapecoense odigrao prvu utakmicu nakon nesreće

Nogometni klub Chapecoense odigrao je danas svoju prvu utakmicu nakon avionske nesreće u kojoj je stradalo 19 igrača tog brazilskog kluba.

prvu utakmicu

Novi tim Chapecoense odigrao je prijateljsku utakmicu protiv prvaka Brazila Palmeirasa na stadionu u Chapecu pred oko 20.000 navijača, prvu utakmicu nakon stravične tragedije.

Preživjeli nogometaši, defanzivac Neto, vratar Jackson Follman i krilo Alan Ruschel su prije početka utakmice podigli trofej namijenjen pobjedniku Copa Sudamericana.

Članovi obitelji stradalih dobili su medalje, dok je preživjeli novinar Rafael Henzel najavio utakmicu.

Utakmica je završena neriješeno 2:2.

Prvak je poveo golom Raphaela Veigaa u 9. minuti. Pet minuta kasnije izjednačio je Grolli.

Chapecoense je poveo u prvoj minuti drugog poluvremena preko Amarala, a konačnih 2:2 postavio je Vitinho, koji je postigao doista spektakularan gol udarcem lijevom nogom s distance. Utakmici je prisustvovalo oko 20.000 gledatelja.

“Danas je bilo drugačije. Sve je dobro prošlo, a najvažnije je što smo bili zajedno s navijačima.“, kazao je Wellington Paulista, jedan od novih igrača Chapecoensea.

Brazilski klub doživio je veliku tragediju kada se 28. studenog 2016. u Kolumbiji srušio avion s većinom njegovih nogometaša, stručnim stožerom, čelnicima kluba i novinarima, na putu ka Medellinu, gdje je Chapecoense trebao igrati protiv Atletico Nacionala, prvu utakmicu finala Copa Sudamericana.

U nesreći je poginula 71 osoba, a šest je preživjelo, od kojih trojica nogometaša.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!