NaslovnicaVijestiChelsea planira potrošiti preko 250 miliona na još četiri igrača

Chelsea planira potrošiti preko 250 miliona na još četiri igrača

Prije samo nekoliko tjedana trener Chelseaja Antonio Conte bio je bijesan zbog nedostatka aktivnosti njegovog kluba u ovom prelaznom roku.

Chelsea planira potrošiti preko 250 miliona na još četiri igrača

Međutim, od tada su čelnici kluba ispunili njegove želje i na Stamford Bridge doveli Antonija Rudigera, Tiemoueja Bakayoka i Alvara Moratu.

Međutim, kako izvještavaju engleski mediji, ‘Plavci’ se na planiraju zaustaviti na toj trojici igrača. Prema pisanju Daily Maila, talijanski stručnjak i dalje prati još četiri zvijezde na koje planira potrošiti čak 250 miliona funti.

Nije iznenađenje da većina njih trenutno igra u Seriji A, u ligi koju Conte poznaje vrlo dobro. Prvi na listi je lijevi bek Juventusa Alex Sandro, a prati ga vezni igrač Intera Antonio Candreva. Dok će Sandro koštati čak oko 60 miliona funti, Candreva bi mogao doći znatno jeftinije. U Chelseaju su uvjereni da ga mogu dovesti za 30 miliona funti.

Sljedeća Conteova želja je defanzivac Southamptona Virgil van Dijk, koji je bio blizu odlaska u Liverpool, ali je taj transfer propao. Četvrto ime još uvijek sa sigurnošću nije poznato, ali Conte planira dovesti još jednog rezervnog napadača, s obzirom da će Diego Costa vrlo brzo napustiti klub.

Jedna od opcija za ovu poziciju je navodno napadač Swanseaja Fernando Llorente, koji je radio zajedno sa Conteom u Juventusu.

Ukoliko klub sa Stamford Bridgea uspije dovesti sve navedene zvijezde, ukupna cijena koju će potrošiti na njih će iznositi do nevjerovatnih 250 miliona funti.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!