NaslovnicaVijestiChelsea remizirao, Matić glavni krivac za navijače Bluesa

Chelsea remizirao, Matić glavni krivac za navijače Bluesa

Nogometaši Chelseaja remizirali su na gostovanju Burnleyu, a za navijače Bluesa Nemanja Matić je glavni krivac zbog kiksa lidera Premier lige.

glavni krivac

Bluesi su na gostovanju poveli u sedmoj minuti pogotkom Pedra poslije sjajnog kontranapada i dodavanja Victora Mosesa s desnog boka, ali se Burnley nije predavao.

Domaćin je do izjednačenja stigao u 24. minuti, a strijelac je bio Robbie Brady iz slobodnog udarca s oko 20 metara.

Burnley je nakon izjednačenja do isteka prvih 45 minuta imao priliku da stigne do preokreta, ali je Thibaut Courtois obranio pokušaj Matthewa Lowtona koji bio sam ispred golmana Chelseaja.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

Drugo poluvrijeme donijelo je borbu na sredini terena i samo jednu pravu priliku koju je za Burnley propustio Andre Gray u 48. minutu.

Chelsea je u nastavku utakmice imao inicijativu, ali nije uspio probiti čvrstu obranu domaćina.

Nakon utakmice, Nemanja Matić je označen kao glavni krivac za neuspjeh londonskog kluba, navijači su po njemu “osuli drvlje i kamenje” na društvenim mrežama. Igre srbijanskog reprezentativca su uvijek pod posebnim povećalom, pošto konkurira za istu poziciju kao Cesc Fabregas.

Kada se tome doda činjenica da igra u paru sa sjajnim Kanteom, pored kojeg je teško doći do izražaja, jasno je da je visoki veznjak u nezavidnom položaju.

Matić je olako izgubio loptu te napravio prekršaj za slobodan udarac iz kojeg je Burnley izjednačio, što mu navijači posebno zamjeraju.

Chelsea ovim remijem nije uspio se odmakne na 12 bodova prednosti na tablici Premier lige.

Sada na vodežem mjestu ima 60 bodova, deset više od Arsenala i Tottenhama, dok je Burnley 12. sa 30 osvojenih bodova.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!