NaslovnicaVijestiChelsea sprema ponudu od 55 miliona eura za defanzivca

Chelsea sprema ponudu od 55 miliona eura za defanzivca

Prema navodima Le10Sport-a, Chelsea je spreman da potroši 55 miliona eura za stopera PSG-a, Brazilca Marquinhosa.

rmarquinhos

Nakon što su brojne ponude za Napolijevog Kalidou Kolibalyja i Milanovog Alessia Romagnolija odbijene, Bluesi očajnički pokušavaju da dovedu odbrambenog igrača, i žele da potroše veliku sumu novca u lovu na pojačanje, nekoliko dana prije zatvaranja prelaznog roka.

22-godišnjak bio je predmet interesovanja Manchester Uniteda i Barcelone ranije ovog ljeta, a u junu je objavljeno da je govorio sa čelnicima PSG-a o mogućem odlasku sa Parka prinčeva.

Marquinhos se navodno sastao sa predsjednikom Naseerm Al-Khelaifijem i zahtijevao je da mu se odobri prelazak u Barcelonu.

Njegova želja da napusti PSG uzrokovana je malom minutažom u protekloj sezoni, pošto je bivši trener Laurent Blanc davao prednost Davidu Luizu i Thiagu Silvi u srcu odbrane.

KLADI SE
S obzirom na Barcelonine probleme u zadnjoj liniji, prelazak na Camp Nou djelovao je kao savršen potez za igrača njegovih godina.

Međutim, Barca je u međuvremenu ojačala defanzivu Samuelem Umtitijem i Lucasom Digneom, a Javier Macherano je produžio ugovor. United je doveo Erica Baillyja iz Villareala, tako da je splasnulo i njihovo interesovanje.

Marquinhosu, koji je učestvovao u osvajanju zlatne medalje na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Riu, navodno je ponuđen novi ugovor, ali izdašnost Chelseajeve ponude mogla bi natjerati Al-Khelaifija da Brazilcu da zeleno svjetlo za odlazak bivšem igraču Corinthiansa.

No ipak, Le10Sport tvrdi kako predsjednik PSG-a neće ustuknuti pred bilo kakvim ponudama, jer vjeruje da je Marquinhos budućnost Parižana.

PSG u derbiju trećeg kola francuske lige gostuje Monacu na stadionu Louis II u nedjelju.

pp

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

 

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!