NaslovnicaVijestiChelsea u januaru dovodi zvijezdu Liverpoola

Chelsea u januaru dovodi zvijezdu Liverpoola

Chelsea u januaru dovodi zvijezdu Liverpoola. Chelsea razmišlja o Liverpoolovom napadaču i o tome da ga dovede u januaru. Radi se o Christianu Benteke-u koji bi mogao možda da podigne tu ‘pomrčinu’ koja je još uvijek na Stamford Bridge-u, piše Steve Bates u Sunday People.

Chelsea u januaru dovodi zvijezdu Liverpoola

Dok je Jose Mourinho bio trener Chelseaja, Belgijski reprezentativac je bio prioritet na listi meta Chelseaja za januar koju je sastavio Special One prije nego što je dobio otkaz u ćetvrtak.

Također bi 25-godišnjak, koji je stigao iz Aston Ville za 32.5 miliona funti prošlog ljeta još kada je Brendan Rodgers bio zadužen, mogao biti na listi uprkos tome što će Guus Hiddink biti zadužen do kraja sezone.

Holandski stručnjak je utvrdio da je problem Chelseaja nedostatak golova i Benteke bi mogao biti kao potencijalno rješenje.

Teško da bi Liverpool pustio svog napadača na posudbu, i ako je Chelsea na dnu tabele i nisu direktni rivali za prva četiri mjesta.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Benteke se trenutno bori da se prilagodi novom treneru Jurgen Kloppu i njegovom stilu igre više nego i jedna druga zvijezda Liverpoola, a njemački stručnjak i nije baš siguran da li je on pravi čovjek za taj posao.

To bi moglo dovesti do dogovora između klubova u vezi ovog igrača i to čak možda u januaru.

Belgijski kolega Origi i Brazilac Firmino preferiraju bivšu zvijezdu Aston Ville u nekim utakmicama. A u deset utakmica za Jurgen Kloppa, Benteke je postigao gol samo tri puta, uključujući i onaj protiv Chelseaja u pobjedi od 3-1 na Stamford Bridge-u.

“Postoji razlika načina igre ovdje i u Aston Villi. Ako kao napadač niste sigurni u sebe zato što ne dobijate dovoljno lopti, onda se morate što više kretati i ići po loptu.”

“Kao napadač vi želite igrati pet, šest utakmica u nizu, u Villi je bio spreman i igrao je, ali ovdje je drugačije.”

Klopp je priznao da treba dosta posla da se uradi da bi se Benteke poboljšao, ali izvori navode da je Jurgen spreman da zamijeni napadača u januaru.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!