NaslovnicaVijestiChelsea u ljetnom prelaznom roku dovodi još jednu zvijezdu Arsenala

Chelsea u ljetnom prelaznom roku dovodi još jednu zvijezdu Arsenala

Nakon što su prošlog mjeseca na Stamford Bridge doveli napadača Oliviera Girouda iz Arsenala za 17 miliona eura, čelnici Chelseaja će pokušati dovesti i veznjaka velikog rivala Aarona Ramseya.

Chelsea sprema ponudu za Ramseya

27-godišnjak je jedan od ključnih igrača u timu Arsenea Wengera, ali njegov ugovor ističe na kraju sljedeće sezone, te su mnogi engleski mediji objavili kako ga ne namjerava produžiti. Kako piše The Mirror, u Chelseaju su spremni iskoristiti tu priliku, te pokušati dovesti velškog reprezentativca.

On je i sam priznao kako još uvijek nisu započeli pregovori oko produženja njegovog ugovora na Emirates stadionu: “Trenutno se nema što za reći, mislim da su u klubu zauzeti produživanjem ugovora sa drugim igračima u ovom trenutku”, a na pitanje da li je njegova situacija nisko na listi prioriteta u Arsenalu, on je odgovorio: “Mislim da jeste.”

On je u klub iz sjevernog Londona stigao sa 18 godina iz Cardiff Cityja za 6,4 miliona eura, te je od tada ukupno u dresu ‘Topnika’ nastupio ukupno 322 puta u svim takmičenjima, postigao 55 golova i podijelio također 55 asistencija.

On je u posljednje vrijeme u vrlo dobroj formi. Prošlog mjeseca je postigao hat-trick protiv Evertona, a također je briljirao i u četvrtak navečer na uzvratnoj utakmici protiv AC Milana u Europskoj ligi.

[su_premierleague]

Još uvijek nije poznato kakvu ulogu bi imao u Chelseaju, ukoliko dođe do transfera, s obzirom da ‘Plavci’ imaju veliki broj veznih igrača na raspolaganju, uključujući Cesca Fabregasa, N’Gola Kantea, Tiemouea Bakayoka, Dannyja Drinkwatera i Rossa Barkleya.

Međutim, uprkos velikoj konkurenciji koju bi imao u novom klubu, engleski mediji pišu kako je Ramsey spreman na prelazak u Chelsea u slučaju da izbore igranje u Ligi prvaka. Arsenal se trenutno nalazi na šestom mjestu sa 48 osvojenih bodova nakon 30 odigranih kola u Premier ligi, dok je Chelsea peti sa osam bodova više, te za četvrtim mjestom, na kojem se nalazi Liverpool, a koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje samo četiri boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!