NaslovnicaVijestiChelsea u pregovorima sa mogućom zamjenom Guus Hiddinka

Chelsea u pregovorima sa mogućom zamjenom Guus Hiddinka

Chelsea u pregovorima sa mogućom zamjenom Guus Hiddinka. Čelnici Chelseaja su se sastali sa italijanskim stručnjakom Antonio Conteom kako bi razgovarali o mogućnosti da postane naredni menadžer kluba sa Stamford Bridge-a.

Chelsea u pregovorima sa mogućom zamjenom Guus Hiddinka

Sastanak između Conte-a i Chelseaja se desio prošlog mjeseca, prema pisanju stranih medija.

Conte je visoko rangiran na listi kandidata Romana Abramovića koji bi trebali zamijeniti privremenog trenera Guus Hiddinka, zajedno sa trenerom Juventusa, Massimiliana Allegrija i Manchester Cityjevog Manuel Pellegrinija.

Conte i Pellegrini će biti dostupni ovog ljeta dok se nagađa da će Italijan biti slobodan nakon Europskog prvenstva, a čilenac će biti zamijenjen u Cityju od strane Guardiole, trenutnog trenera Bayerna.

Alegri sa Juventusom ima još jednu sezonu, koji imaju zapanjujući niz od 17 uzastopnih pobjeda, uključujući i pobjedu nad Pellegrinijevim Cityom u Ligi prvaka.

Starsport je objavio da je omiljena opcija Abramovića za klupu Chelseaja, Conte.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Chelsea je privučen činjenicom da je Conte postavio temelje za Alegrija koji je došao u Juventus umjesto njega, kada je preuzimao italijansku reprezentaciju u augustu 2014. godine.

Mnogo toga će ovisiti o tome koliko će se Azurri potruditi da zadrže Contea na čelu.

Vjeruje se da će Pellegrini zamijeniti Alegrija ukoliko on pređe na Stamford Bridge.

Massimiliano “Max” Allegri ( 11. augusta 1967.), talijanski je nogometni trener koji trenutačno vodi Juventus, a kao nogometaš je igrao na poziciji veznog igrača. Bivši je trener talijanskog kluba Milana koji se natječe u Serie A. U sezoni 2010./11. Allegri je osvojio Milanu prvi ligaški trofej nakon 2004.

 [touchcarousel id='1']
[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!