NaslovnicaVijestiChelsea vodi utrku za veznjaka vrijednog 40 miliona funti

Chelsea vodi utrku za veznjaka vrijednog 40 miliona funti

Chelsea vodi utrku za veznjaka vrijednog 40 miliona funti. Roman Abramović će kako stvari stoje morati platiti veliku sumu novca ukoliko želi da dovede talentovanog njemačkog internacionalca, ali će se suočiti sa velikom konkurencijom, Pep Guardiolom, koji je također veliki fan ovog veznjaka i želi da ga dovede na Etihad.

Chelsea vodi utrku za veznjaka vrijednog 40 miliona funti

Chelsea vodi u utrci za potpis Leroy Sanea iz Schalkea i nadaju se da će pobijediti Manchester Uniteda i Cityja svojom ponundom od 40 miliona funti za mladog veznjaka, piše The Sun.

Ekipa iz Bundeslige očekuje da proda 20-godišnjaka ovog ljeta sa Plavcima koji su spremni da potroše ogromne novce kako bi ga doveli u svoje redove.

Pep Guardiola je veliki obožavatelj Sane-a, dok se i United počeo ozbiljno zanimati za njega, iako još uvijek nisu poslali nikakve ponude.

Ne sumnjamo da će Abramović ponuditi velike novce za Leroya, ali će najveći problem biti Pep koji je izjavio da se divi ovom igraču i da ga želi pod svaku cijenu vidjeti u redovima Manchester Cityja na ljeto kada ih Španjolski stručnjak preuzme.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Leroy Sane je počeo igrati fudbal u 2001. godini u akademiji Wattenscheida, za koji je njegov otac igrao ranije.

2005. godine se pridružuje Schalkeu. Tri godine poslije je otišao u Bayer Leverkusen.

2011. se vraća u akademiju Schalkea.

21. marta 2014. godine, Sane potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor od tri godine. U Bundesligi je debitirao 20. aprila 2014. godine u utakmici protiv Stuttgarta. Zamijenio je Max Meyera u 77. minuti u gostujućem porazu.

Sane je sin bivšeg Njemačkog gimnastičara i fudbalera senegalske reprezentacije Souleymana Sanea. Njegov otac je odrastao u Francuskoj. U Njemačku je došao sa vojskom u kojoj je služio. Leroy Sane je rođen u Essenu i odrastao je u Wattenscheidu. Ima dvojno državljanstvo Francuske i Njemačke.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!