NaslovnicaVijestiChelsea zainteresovan za Donnarummu

Chelsea zainteresovan za Donnarummu

Chelsea zainteresovan za Donnarummu. Plavci su zabrinuti zbog nedavne fizičke spremnosti Thibaut Courtoisa i žele dodati 16-godišnjeg golmana u svoje redove ovog ljeta. Chelsea se već raspitao i razgovarao sa AC Milanom o dostupnosti tinejdžerske golmanske senzacije Gianluigi Donnarumme, prema pisanju Fichajesa.

Donnarumma

Plavci žele dodati ovog mladića u svoje redove zbog zabrinutosti o Courtoisovoj spremnosti u posljednjih nekoliko sezona.

Izvještaji navode da Donnarumma još uvijek nije spreman da napusti italijanski fudbal. Mislili smo da je mladi golman sretan u Milanu i da će odbiti sve ponude iz inostranstva.

U razgovoru sa agentom igrača, on je rekao da je uvjeren u svijetlu budućnost svog klijenta.

“Ja bi ga poredio sa (komadom italijanske umjetnosti Amadeo-a) Modiglianija. On je vrijedan 170 miliona.”

16-godišnjak i bez Chelseaja počinje i igra u jednom u najboljih klubova na svijetu, a sada samo mora biti bistre glave.

Donnarumma je promovisan u prvi tim Milana od strane novog menadžera Siniše Mihajlovića kao trećeg golmana. On je bio među igračima za pred-sezonsku turneju u Kini u julu 2015. godine, gde je Milan je postavljen da se suoči Interom i Real Madridom u 2015 International championship Cupu.

[su_netbet_psgchelsea]

Debitovao je 30. jula zamjenom za golmana Dijego Lopeza u 72. minutu, zadržavajući clean-sheet tokom ostatka meča, ali je bio jedan od dva igrača Milana koji je mašio svoj penal u porazu 10-9

Dana 25. oktobra 2015. godine, Donnarumma napravio svoj debi , igranjem punih 90 minuta u 2-1 pobjedi protiv Sasuolo na San Siru.

Postao najmlađi golman koji debitovao u Seria A, u dobi od 16 godina 8 mjeseci. Donnarumma zadržao svoj prvi clean sheet tri dana kasnije protiv Chievo Verona u 1-0 pobjedi.

Od tada je Donnarumma stekao pažnju u medijima zbog njegovih nastupa na tako mlad kao 28. novembra, italijanski agent Mino Raiola rasplamsali pohvale prema Donnarummi, nazivajući ga “umjetničko djelo”.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!