NaslovnicaVijesti"Chelseajeva formacija 3-4-3 funkcioniše zbog samo jednog igrača"

“Chelseajeva formacija 3-4-3 funkcioniše zbog samo jednog igrača”

Legendarni igrač Arsenala Martin Keown izjavio je za engleske medije da Chelseajeva formacija 4-3-3, koju je uveo Antonio Conte kada je preuzeo tim na početku sezone, funkcioniše zbog samo jednog igrača, a u pitanju je N’Golo Kante.

Chelseajeva formacija 3-4-3 funkcioniše zbog samo jednog igrača

Kante je na Stamford Bridge stigao prošlog ljeta za 32 miliona funti, te nastavlja sa sjajnim igrama i ove sezone pod vodstvom talijanskog stručnjaka.

U 3-4-3 formaciji ‘Plavaca’ francuski reprezentativac je postao jedan od ključnih igrača u veznom redu, a pomogao je timu da ostvari deset uzastopnih ligaških pobjeda.

Sve pohvale upućene na račun Diega Coste i Edena Hazarda trebaju ići na račun Kantea, jer je on jedini igrač Chelseaja koji se individualno ističe, mišljenje je Martina Keowna.

Bivši engleski reprezentativac vjeruje da je 25-godišnjak, koji zarađuje 100,000 funti sedmično, dokazao koliko je bio značajan u timu Leicestera, koji se ove sezone muči bez njega.

“Diego Costa je možda pokupio pažnju javnosti, ali kada je u pitanju Chelseajev uspjeh, N’Golo Kante je najvažniji igrač.”

“Conteova formacija 3-4-3 funkcioniše samo kada je Kante u timu. On je Chelseajev anđeo čuvar, on vodi računa o obrani svog gola i povratku lopte u posjed. Njegovo neprekidno trčanje i energija koju ima dozvoljava Conteu da koristi dva napadački orijentirana krila, Edena Hazarda i Pedra. Činjenica da je bez njega Leicester samo sjenka od tima iz prošle sezone dovoljno govori koliko je Kante dobar igrač.”

[su_bet365_1m_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!