NaslovnicaVijestiChicharito otkrio zašto je želio napustiti West Ham ove zime

Chicharito otkrio zašto je želio napustiti West Ham ove zime

Zvijezda West Ham Uniteda Javier Hernandez, poznatiji kao Chicharito, otkrio je kako je želio napustiti klub u nedavno završenom prelaznom roku kako bi poboljšao svoje šanse za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje se sljedećeg ljeta održava u Rusiji.

Chicharito želio napustiti West Ham

Chicharito od dolaska Davida Moyesa na klupu ne dobija dovoljnu minutažu, a njegov agent Eduardo Hernandez prošlog mjeseca je izjavio kako se to treba promijeniti.

[su_bbworld]

On je tad rekao: “Postoji veliki broj klubova zainteresovanih za njegove usluge, on je igrač kojeg svako zna i veliki je profesionalac. Naš primarni cilj je pronalazak kluba u kojem Chicharito može igrati što češće. To je najvažnija stvar, Javier je to osobno zatražio od mene. Rekao mi je da nađem klub kojem je potreban igrač s njegovim osobinama jer želi igrati redovno.”

Uprkos svemu tome, Chicharito će još neko vrijeme ostati u Londonu, a u današnjem intervjuu za Daily Mirror je rekao: “Da, želio sam otići. Ne zbog toga što ne volim West Ham, već zato što mi je potrebna veća minutaža.”

[su_premierleague]

“Svjetsko prvenstvo je iza ugla i želim igrati. Međutim, možete vidjeti da, iako je moj agent otkrio kako želim otići, davao sam sve od sebe u dresu West Hama kako bih pomogao timu. Protiv Bournemoutha sam postigao gol, pokušao sam igrati dobro u FA Kupu protiv Wigan Athletica i u posljednjoj utakmici protiv Crystal Palacea sam pokušao dati sve od sebe. Ja sam veliki profesionalac i želim davati sve od sebe.”

“Riječi mogu doći i otići, ali djela ostaju. Sada kada je prelazni rok završen, ostajem u klubu gdje ću pokušati ostvariti glavni cilj, a to je ostanak u ligi. Sljedećeg ljeta ćemo vidjeti što dalje.”

‘Čekićari’ se trenutno nalaze na 12. poziciji u Premier ligi sa 27 osvojenih bodova iz 25 odigranih utakmica, a od zone za ispadanje ih dijele tek četiri boda. Danas, u okviru 26. kola, idu na gostovanje kod 15-plasiranog Brightona.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!