Cijeli svijet se klanja Handanoviću: Pogledajte odbranu koja je Maribor odvela u Ligu prvaka

Cijeli svijet se klanja Handanoviću: Pogledajte odbranu koja je Maribor odvela u Ligu prvaka! Ako ste mislili da je Mariborski poduhvat ostao neprimećen, napravili ste veliku grešku. Slovenski prvak sinoće se je plasirao u grupnu fazu Lige prvaka, a jedan detalj sa tog meča odjeknuo je u cijeloj Evropi.

Cijeli svijet se klanja Handanoviću

Odbrana Jasmina Handanovića po internet portalima širi se munjevitom brzinom. Između ostalog, on je dobio priznanje slavnog španskog časopisa Marca: “Heroj Lige prvaka sa 39 godina: Nevjerovatna odbrana iskusnog Handanovića!” pisalo je u članku koji je namjenjen pobjedi Maribora.

Mađari su takođe istakli veličanstvenu odbranu u svom sportskom dnevniku Nemzeti Sport, pa čak i portali sa Otoka nisu mogli da ne obrate pažnju na podvig Maribora. “Golman Maribor pokazao nevjerovatne reflekse te tako odveo svoj tim u Ligu prvaka”. Italijanska Gazetta također je pisala o tome, a naslov je bio veoma zanimljiv: “Maribor promoviše drugog Handanovića.”

Naravno, veliki entuzijazam vladao je i na teritoriji bivše zajedničke države. Srpski mediji pišu: Magična odbrana odvela Maribor u Ligu prvaka, mediji u Hrvatskoj se tješe: “Ako ne može Rijeka, može barem Maribor!”.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Oznake: