NaslovnicaVijestiCity i Dynamo završili bez golova, Atletico nakon drame prolazi u četvrtfinale...

City i Dynamo završili bez golova, Atletico nakon drame prolazi u četvrtfinale Lige prvaka

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka iako su večeras odirali 0-0 na Etihadu protiv Dynama iz Kieva, ali zbog pobjede u prvoj utakmici od 3-1 City prolazi dalje.

Atletico

U večerašnjoj utakmici nismo imali priliku puno toga da vidimo, mada ovaj uspjeh Cityja je poprilično zasjenila povreda belgijskog igrača Vincenta Kompanyja koji je napustio igru već u 7. minutu. Najveću šansu na utakmici imao je City u 61. minutu kada je Jesus Navas šutirao i pogodio stativu gostiju.

Druga utakmica, između Atletica i PSV-a dosta zanimljivija.

Atletico Madrid je po drugi put zaredom izborio četvrtfinale elitnog europskog takmičenja nakon što su večeras savladali PSV, jer su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca. Atletico je u prvom poluvremenu propustio par dobrih prilika preko Griezmanna i Godina, dok je za holandski tim bio neprecizan Van Ginkel. Ipak, nekih velikih uzbuđenja nije bilo sve do početka drugog poluvremena kada je PSV imao veliku priliku da dođe u prednost. Jan Oblak je izvanredno intervenisao i skrenuo loptu koju je uputio Jurgen Locadia.

Samo minut kasnije, Luuk de Jong ima sjajnu prliku nakon odbijene lopte, ali se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćina. Rezultat 0-0 je ostao sve do kraja regularnom vremena, ali još i dodatnih pola sata.

[su_netbet_bonus]

Pošto je i meč u Eindhovenu odigran bez golova, pristupilo se izvođenju penala. Atletico Madrid je slavio sa 8-7, a nogometaš PSV-a Narsingh je u ključnom trenutku pogodio prečku, nakon čega je Juanfran sigurno zabio za prolazak dalje i veliko slavlje svog tima i svih navijača.

Sutra nas očekuju daleko kvalitetnije utakmice od ovih danas, ako je suditi po imenima klubova. Sutra se sastaju Barcelona i Arsenal na Nou Campu nakon pobjede Barcelone od 2-0 u prvoj utakmici na Emiratesu, te Bayern i Juventus na Allianz Areni. Prva utakmica između italijanskog i njemačkog prvaka završila je 2-2.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!