NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri komentarisao današnju utakmicu protiv West Hama

Claudio Ranieri komentarisao današnju utakmicu protiv West Hama

Menadžer Leicester Citya Claudio Raineri rekao je da Jamie Vardy “nikad ne simulira” iako je engleski napadač isključen nakon drugog žutog kartona, koji je dobio zbog simuliranja u remiju protiv West Hama (2:2).

Claudio Ranieri

Vardy, koji je postigao prvi pogodak, dobio je drugi žuti karton u drugom poluvremenu, pošto je sudija Jon Moss procijenio da je Vardy pokušao da iscenira penal, nakon starta Angela Ogbonne.

Moss je zatim dodijelio kazneni udarac za Hammerse u 84. minutu, koji je skrivio Wes Morgan oborivši Winstona Reida.

Naposlijetku, svirao je jedanaesterac i za Leicester u kasnoj sudijskoj nadoknadi, pa Ranieri nije želio da direktno napadne sudiju Mossa nakon završetka utakmice, ali je insistirao na tome da Vardy nije simulirao.

“Šta se mijenja? 2:2 je, ništa se ne mijenja. Nikada nisam govorio ili ću govoriti protiv sudija”, rekao je.

“On nikad ne simulira, uvijek je dobar. Vrlo je brz, i pri takvoj brzini, ako ga samo malo taknete, može pasti. Ali u redu je, uvijek razgovaram sa igračima o našoj igri, i danas je bila dobra”.

“Takođe, bilo je bolje sa 10 protiv 11, vrlo neizvjesno, kada smo primili drugi gol, moji igrači su željeli taj bod, i bilo je zaista nevjerovatno, fantastično.”

West Hamov menadžer, Slaven Bilić, nije htio da kritikuje Mossa, ali ističe da je sudija nasjeo kada je svirao Leicesteru penal koji im je donio bod. “Lisice” su izvukle bod, nakon pogotka Leonarda Ulloe sa bijele tačke u nadoknadi vremena.

Domaćin je uspio da se vrati nakon dva primljena pogotka, penala Andy Carolla i predivnog voleja Aarona Cresswella.

“Nemam oko sokolovo, nisam bivši sudija, Howard Webb, ja sam fudbalski trener i ne želim da govorim o suđenju”, odbio je Bilić da komentariše sporne odluke na ovoj utakmici.

“S druge strane, htio bih da kažem da znam koliko mu je teško. Imate 32.000 ljudi koji urlaju na svaki kontakt u šesnaestercu, svaku upućenu loptu ka golu, i ne samo ovdje. Ako se odnosi na domaćina, onda je to prekršaj za penal ili igranje rukom. A ako je na suprotnoj strani, onda je to simuliranje, varanje, šta god. Teško je, bilo mu je vrlo teško, jer utakmica je poprimila znatne tenzije nakon šmo poveli”.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

“Lako je sada reći da navijači ne bi trebalo da utiču na sudije. Na papiru je to možda tako, ali ne i u stvarnom životu.”, završio je Bilić.

Drugoplasirani Tottenham imaće priliku da se približi Leicesteru na pet bodova zaostatka ukoliko pobijede Stoke u ponedjeljak, i naizgled riješenu šampionsku trku učine vrlo zanimljivom.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!