NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri: Leicester se ne boji nikog

Claudio Ranieri: Leicester se ne boji nikog

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri izjavio je da se njegova momčad ne boji nijednog protivnika u utrci za naslov prvaka Premier lige.

Ranieri očajnički pokušava dovesti još jednog napadača

Leicester je zadržao tri boda prednosti ispred Manchester Cityja nakon sinoćnje pobjede protiv Liverpoola na King Power stadionu rezultatom 2-0.

Jamie Vardy je bio dvostruku strijelac, a njegov prvi gol je bio zaista fenomenalan. Pred “lisicama” su sada utakmice protiv Manchester Cityja i Arsenala, koji su im direktni konkurenti u borbi za titulu.

Upitan od strane novinara da li se njegov tim boji nekog protivnika, Ranieri je za Sky Sports rekao: “Ne, jer uživamo kad igramo. Nije bitno da ako izgubimo, jer uvijek igramo na naš način. Svašta se može dogoditi i mi ćemo se nastaviti boriti do kraja.”

“Moramo ići korak po korak, a pred nama je još jedan fantastičan meč protiv Manchester Cityja na Etihadu. Važno za nas je da se odmorimo i povratimo našu snagu, jer naš način igre koji obuhvaća presing i brzu igru to zahtijeva. Važno je da se momci oporave.”

Ranieri je bio pun hvale na račun svog napadača Vardyja, koji je postigao ukupno 18 golova u Premier ligi ove sezone, a sinoć je njegov nastup pratio i engleski izbornik Roy Hodgson.

“Nevjerovatan je”, rekao je Ranieri, te nastavio: “Kako je Riyad Mahrez pronašao Vardyja sjajnom loptom, a napadač je imao dovoljno vremena da primjeti da je golman izašao sa gol crte i postigao je nevjerovatan gol.”

“Kemija između Drinkwatera, Vardyja, Mahreza i Okazakija je impresivna jer se veoma dobro razumiju na terenu. To je također nevjerovatna stvar.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!