NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri: Nema priče o tituli do kraja aprila

Claudio Ranieri: Nema priče o tituli do kraja aprila

Trener Leicester Cityja bio je pun riječi hvale na račun svoga tima u pobjedi protiv Evertona rezultatom 3-2, ali inzistira da ne razmišlja o tituli do kraja aprila.

ranieri

“Lisice”, koje su na božić prošle godine bili posljednjeplasiran tim u Premier ligi, ovaj božić će dočekati na prvom mjestu sa 38 osvojenih bodova nakon što su golovima Mahreza i Okazakija savladali Everton.

Ranieri je nakon utakmice iskoristio priliku i povalio defanzivnu igru, ali također zahtijeva od svog tima da očiste svoje glave pred duel popularnog “boxing daya” protiv Liverpoola na Anfieldu.

“Bila je to teška utakmica, Everton je vrlo dobar tim, imaju sjajne infividualce, brzo se kreću sa loptom, ali smo mi defanzivno odigrali fantastično”, izjavio je Talijan.

“Čestitam svim igračima. U timu vlada vrlo prijateljska atmosfera, i svi daju svoj maksimum. Lijepo je imati 38 bodova u ovom periodu. Pričao sam sa svojim igračima i rekao im da očiste svoje glave i nastave sa dobrom igrom.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Ranieri je oktrio da povreda Jamiea Vardyja nije ozbiljna, te ističe da će razmišljati o tituli tek ukoliko se zadrže na vrhu do aprila sljedeće godine.

“Ja sam vrlo, vrlo iskren. Ukoliko se zadržimo na ovoj poziciji do kraja aprila, razmišljat ću o tituli. Sada samo uživam u trenutnoj situaciji. To je nogomet, nogomet je ludilo. Veoma sam sretan u ovom trenutku.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!