NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri očekuje objašnjenje

Claudio Ranieri očekuje objašnjenje

Trener Leicestera Claudio Ranieri rekao je da će tražiti objašnjenje od svojih nogometaša nakon uvjerljivog poraza od Manchester Uniteda (1:4) u šestom kolu Premijer lige.

claudioranierimanchesterunitedvleicesterwbcixpfakiel

Aktualni prvak Engleske Lester izgubio je na Old Traffordu od Manchester Uniteda s 1:4 i pretrpio treći poraz u prvih šest kola u prvenstvu. United je u prvom poluvremenu postigao sva četiri gola, preko Chrisa Smallinga, Juana Mate, Marcusa Rashforda i Paula Pogbe, a jedini gol za Leicester postigao je DeMar Gray u 58. minutu.

“Ovo je vrlo dobra lekcija za nas, pošto je važno zadržati prisebnost kada primiš gol, ostati miran, pošto, prije ili kasnije, možeš postići gol. Sada moramo se oporavimo i odmah zaboravimo ovaj poraz”, rekao je Claudio Ranieri, prenijeli su britanski mediji.

To je drugi poraz Leicestera sa 1:4, pošto je ekipa početkom mjeseca izgubila i od Liverpoola.

“Isto je bilo i kada smo primili gol od Liverpoola. Ovo je drugi put. Želim razgovarati s mojim igračma. Zašto? Moram ih pitam zašto? Dobro, ako izgubimo, možemo izgubiti, ali važno je da zadržimo mentalitet i našu formu pošto je to naša snaga. Razumijem da ekipa želi pokazati znak, ali ako igraš sam, igraš protiv 11 protivničkih igrača. Važno je da ostanemo složni i da igramo 11 na 11 “, rekao je Ranieri.

Leicester, aktuelni prvak engleskog prvenstva, će u utorak na svom stadionu igrati protiv Porta u drugom kolu Lige prvaka.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!