NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri otkrio ciljeve svog tima za narednu sezonu

Claudio Ranieri otkrio ciljeve svog tima za narednu sezonu

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri izjavio je da je plan naredne sezone završiti u gornjem dijelu tabele Premier lige, iako je Leicester trenutno na pragu osvajanja titule prvaka.

Claudio Ranieri otkrio ciljeve svog tima za narednu sezonu

“Lisice” su iznenadile sve ove sezone i trenutno imaju pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Tottenham Hotspura samo četiri utakmice prije kraja.

Ovo je poprilično nevjerovatna sezona za tim koji je jedva izbjegao ispadanje iz lige prošle sezone, a najviše za to mogu zahvaliti promijeni trenera. Pred početak sezone klub je napustio Nigel Pearson, a kao zamjena je stigao bivši trener Chelseaja.

Međutim, Ranieri priznaje da ne očekuje borbu njegovog tima za titulu i sljedeće sezone, čak i ako uspiju osvojiti ligu ove sezone.

“Ova sezona je izuzetna i mi bismo trebali znati to”, rekao je talijanski stručnjak za madridski AS.

“Kada sam stigao vidio sam igrače i pomislio da možemo postići nešto dobro. Poslali smo poruku malim timovima, klubovima kojima niko ne daje šansu i pokazali smo da je moguće učiniti ovo što smo učinili.”

“Ovo je dokaz da možete pobjeđivati na različite načine. Povrh svega, morate vjerovati u to i boriti se, a ovaj tim, svi do jednog, zajedno su ustrajali u svemu ovome.”

“No, mi smo u trenutnoj situaciji jer su favoriti griješili puno i to se neće dogoditi i sljedeće sezone. Naša stvarnost bi trebala biti gornji dio tabele.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!