NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri otkrio kada je saznao da će njegov tim biti prvak

Claudio Ranieri otkrio kada je saznao da će njegov tim biti prvak

Trener Leicestera Claudio Ranieri izjavio je da mu je jako teško držati emocije pod kontrolon nakon što je njegov tim danas podigao trofej Premier lige.

Claudio Ranieri otkrio

Leicester je danas kod kuće slavio protiv Evertona rezultatom 3-1, dva gola je postigao fenomenalni Jamie Vardy, a kapiten tima Wes Morgan je podigao trofej, prvi u povijesti ovog kluba.

Ranieri je priznao da je teško ostati kontroliran nakon današnje atmosfere na King Power stadionu, gdje su navijači svjedočili jednoj od najljepših nogometnih priča ikad ispričanoj.

“Navijači su bili uz nas cijelu sezonu, to je nevjerovatno”, rekao je Talijan za Sky Sports.

“Pokušavam ostati miran, ali ne mogu sakriti ovu sreću. Moja krv je nevjerovatna. Mislim da je ovo nevjerovatan trenutak za mene. Biti prvak Premier lige je nešto zaista posebno. Osvojio sam nekoliko kupova u Španjolskoj i Italiji, ali osvojiti ovo je zaista fantastičan osjećaj.”

“U karijeri sam smatrao da ću osvojiti ovakav trofej prije ili kasnije, ali na početku sezone nikada nisam ni pomislio da će to biti u ovom klubu. Ovo je luda sezona, veliki timovi nisu bili u formi, ali mi smo to iskoristili.”

Ranieri je otkrio dva ključna momenta koja su ga uvjerila da njegov tim ima priliku da osvoji titulu, a to su: 3-1 pobjeda protiv Manchester Cityja u februaru, te poraz od 2-1 protiv Arsenala tjedan dana kasnije, kada je Danny Welbeck golom, u posljednjoj minuti osigurao pobjedu svom timu na Emirates stadionu, nakon što su gosti većinu drugog poluvremena igrali sa igračem manje.

“Mislim da je pobjeda protiv Manchester Cityja bila ključna utakmica. Nakon što smo izgubili protiv Arsenala 2-1 rekao sam da možemo učiniti nešto ove sezone. Ako se Arsenal toliko mučio sa igračem više, 11 protiv 10, onda možemo učiniti nešto više.”

Leicester će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, a i imat će veliki zadatak, a to je obraniti titulu prvaka Premier lige.

“Temelji su sada jaki. Važno je da se penjemo, polako. To će biti vrlo različita sezona od ove, ali ljudi sanjaju. Nastavite sanjati.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!