NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri poslao poruku Mauriciju Pochettinu

Claudio Ranieri poslao poruku Mauriciju Pochettinu

Trener Leicester Cityja Claudio Ranieri poslao je poruku kolegi i treneru Tottenham Hotspura Mauriciju Pochettinu, izjavivši da Spursi moraju sačekati još godinu dana na naslov, jer je ove sezone vrijeme da Leicester osvoji Premier ligu.

Claudio Ranieri poslao poruku Mauriciju Pochettinu

Leicester se trenutno nalazi na vrhu tabele, te ima pet bodova više od drugoplasiranog Tottenhama samo četiri utakmice prije kraja sezone.

Ranierijeve “Lisice” su osvojile srca svih nogometnih ljubitelja širom svijeta, a sad su na dobrom putu da postanu prvaci države po prvi put u povijesti kluba. Međutim, ni Spursi se ne predaju i sada su stigli na pet bodova razlike nakon visoke pobjede protiv Stoke Cityja prošlog tjedna, kada je Leicester kiksao protiv West Hama. No, Leicester danas igra protiv Swansea Cityja i ne smije sebi dopustiti novi kiks ukoliko želi do titule.

Sada kad je sav pritisak na Leicesteru, Ranieri je poslao poruku Mauriciju Pochettinu i njegovom timu, izjavivši da bi trebali prihvatiti poraz i čekati još godinu dana na osvajanje naslova prvaka.

“Mauricio, ti možeš sačekati. Sačekaj još godinu dana”, izjavio je talijanski stručnjak u šali na današnjoj press konferenciji.

“Pritisak je uvijek na vodećim timovima. Oni su bili iza nas cijelu godinu, tako da mi pritisak ne smeta. Volio bih da završimo sezonu sa pet bodova prednosti.”

“Uvijek sam u karijeri završavao drugi. Znam da postoje ljudi koji će, ukoliko ne osvojim naslov sad sa Leicesterom, reći ‘ah Ranieri, on uvijek završava na drugom mjestu’. Da, ali pogledajte moju karijeru. Bio sam drugi sa Chelseajem, ali tek sam počeo graditi tim. Nastavio sam kupovati i pojačavati tim tokom prvih premierligaških utakmica i završili smo drugi.”

“U Romi sam bio drugi. Stigao sam na klupu nakon dvije odigrane utakmice. Imali smo nula bodova, završili smo sa 80 bodova. Inter je imao 82. Izgubio sam, ali što sam više mogao učiniti?”

“Stigao sam u Juventus u prvoj sezoni nakon promocije iz Serije B. Bili smo treći, zatim drugi. Imao sam četiri ili pet vrhunskih igrača, ali ostali su svi bili mlađi igrači. U Monacu sam osvojio drugu ligu. Onda smo završili drugi iza Paris Saint Germaina, sa osam bodova zaostatka. Sada pokušavam osvojiti Premier ligu.”

Leicester bi današnjom eventualnom pobjedom protiv Swansea napravio još jedan u nizu koraka ka tituli, dok će Spursi igrati sutra protiv West Bromwicha.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!