NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri spreman napustiti Nantes i preuzeti novi tim

Claudio Ranieri spreman napustiti Nantes i preuzeti novi tim

Talijanski trener Claudio Ranieri danas je otkrio kako je spreman napustiti svoj trenutni klub Nantes, ukoliko dobije ponudu Talijanskog nogometnog saveza da preuzme reprezentaciju Italije.

Ranieri želi voditi Italiju

Italija je u potrazi za novim trenerom otkako je Gian Piero Ventura dobio otkaz u novembru/studenom prošle godine, odmah nakon što se Azzuri nisu uspjeli kvalificirati za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo po prvi put još od 1958. godine. I dok je savez u potrazi za njegovim nasljednikom, reprezentaciju trenutno vodi trener U21 reprezentacije Luigi Di Biagio.

Ranieri, koji je napravio čudo sa Leicester Cityjem prije dvije godine, nikad nije krio kako bi volio trenirati svoju reprezentaciju, a mnogi smatraju kako je na užoj listi favorita za preuzimanje kormila uz Antonija Contea, Carla Ancelottija i Roberta Mancinija.

“Bilo koji talijanski trener bi volio trenirati reprezentaciju Italije”, rekao je Ranieri za Sky Sport Italiju, te nastavio: “Imam ugovor sa Nantesom još dvije godine i nisam dobio nikakve ponude, tako da ne mogu ništa reći. Međutim, ukoliko bi me kontaktirali za taj posao, otišao bih do predsjednika Nantesa i tražio raskid ugovora.”

Nakon što je u sezoni 2015/16 osvojio titulu sa Leicester Cityjem, ‘Lisice’ su u narednu sezonu krenuli razočaravajuće, te su se čelnici kluba zabrinuli za opstanak u Premier ligi, što je rezultiralo njegovim otkazom prije tačno godinu dana. Ipak, ubrzo je našao novi posao, te početkom sezone preuzeo Nantes iz francuskog prvenstva.

[su_champions_league]

Njegov tim, koji se trenutno nalazi na petom mjestu u ligi sa 39 osvojenih bodova i za četveroplasiranim Lyonom zaostaje 10 bodova, ove će subote na svom terenu ugostiti 18-plasirani Amiens.

Ranieri se smatra jednim od najboljih talijanskih trenera današnjice. U karijeri je trenirao brojne klubove iz domovine, uključujući Cagliari, Napoli, Fiorentinu, Parmu, Juventus, Romu i Inter, ali ni sa jednim od tih klubova nije uspio osvojiti Seriju A. Pored osvajanja titule prvaka Premier lige sa Leicesterom, najveći uspjesi u trenerskoj karijeri su mu osvajanje Kupa i Superkupa Italije sa Fiorentinom 1996. godine, te Kupa Kralja 1998. godine i UEFA Superkupa 2004. godine na klupi Valencije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!