NaslovnicaVijesti"Conte je dobio posao u Chelseaju jer meni ide loše engleski jezik"

“Conte je dobio posao u Chelseaju jer meni ide loše engleski jezik”

Novi menadžer Chelseaja, Antonio Conte trebao bi preuzeti ekipu nakon Europskog prvenstva koje će se ovog ljeta održati u Francuskoj. Conte je sve dogovorio sa Abramovičem, a njegova plata će iznositi oko 5,5 miliona eura po sezoni. Ali, izgleda da Conte nije bio prva opcija za Abramoviča.

Conte

Ako je vjerovati čileanskom stručnjaku Jorgeu Sampaoliju, on je bio prva opcija za ruskog biznismena, ali zbog njegovog engleskog jezika razgovori s njim su prekinuti.

[su_sportingbet_premier_league]

“Imao sam sastanak s Abramovičem i rekao mi je da sam prvi izbor. Ali onda im se pojavila opcija s Conteom i krenula je borba između nas”, rekao je argentinski trener pa dodao:

“Bilo je on ili ja. Trebao sam bolje naučiti engleski, a za takve stvari u klubu mi nisu dali vremena.”

“Premier liga je definitivno najbolja na svijetu i želim trenirati tamo. Ali nažalost to sada neće biti slučaj”, zaključio je Sampaoli.

55-godišnji Sampaoli je u karijeri trenirao timove, a najzvučnija imena su svakako reprezentacija Čilea, Universidad de Chile i Argentino de Rosario. Na klupi reprezentacije Čilea je od 2012. godine, a na Svjetskom prvenstvu je dogurao do 1/16 finala kada je ispao u Belo Horiznoteu od reprezentacije Brazila na penale.

Conte će na klupi Chelseaja naslijediti Guusa Hiddinka koji nije ispunio očekivanja, prije svega Abramoviča i navijača Chelseaja ove sezone.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!