NaslovnicaVijestiCorentin Tolisso objasnio zašto je izabrao Bayern Munchen ispred Juventusa

Corentin Tolisso objasnio zašto je izabrao Bayern Munchen ispred Juventusa

Novo pojačanje Bayern Munchena Corentin Tolisso objasnio je zašto je izabrao njemački klub ispred Juventusa, koji je također bio zainteresovan za njegove usluge.

Tolisso objasnio zašto je izabrao Bayern Munchen ispred Juventusa

Bivši igrač Lyona je bio u pregovorima sa ‘Starom damom’ kada se odlučio za transfer na Allianz Arenu vrijedan 41,5 miliona eura.

U izjavi za RMC Sport, Francuz je rekao: “Razgovarao sam sa Juventusom, koji nije poslao ponudu Lyonu, ali čim je stigla Bayernova ponuda znao sam da je to klub u koji želim preći.”

“To je klub koji odgovara mojim ambicijama, klub u kojem imam najveće šanse za uspjeh. Razgovarao sam sa trenerom Carlom Ancelottijem, kao i sa njegovim asistentom Willyjem Sagnolom i ti razgovori su prošli vrlo dobro.”

Pred 22-godišnjak je veliki izazov u Bundesligi nakon deset godina provedenih u Lyonu, te je oborio rekord kao najskuplje pojačanje u povijesti bavarskog giganta.

Pored Tolissa, Bayern je ovog ljeta kompletirao transfere Kingsleya Comana iz Juventusa za 21 milion eura, defanzivca Hoffenheima Niklasa Sulea za 20 miliona eura, veznjaka Werder Bremena Sergea Gnabryja za 8 miliona era, te Sebastiana Rudyja koji je stigao besplatno.

[su_no1forfootball][su_glavne_utakmice__koeficijenti][/su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!