NaslovnicaVijestiCourtois: Diego Costa može spasiti našu sezonu

Courtois: Diego Costa može spasiti našu sezonu

Diego Costa može spasiti sezonu Chelseaja, prema riječima belgijskog golmana. Thibaut Courtois je podržao Diega Costu, za kojeg kaže da bi mogao igrati ključnu ulogu u povratku Chelseja u prva četiri mjesta na tabeli.

Diego Costa može spasiti

Španac je postigao impresivnih 21 gol za klub i reprezentaciju prošle sezone kada je Chelsea osvojio Premiership.

Ali, sljedeća sezona je imala sumoran početak ovaj put, Costa je bio jedan od nekoliko navijača koji su se borili pod vodstvom Jose Mourinha.

27-godišnjak je izgleda ponovo vratio svoju formu u posljednjih nekoliko tjedana, gdje je postigao šest golova u zadnjih šest utakmica.

Costa je postigao pobjedonosni gol na Emiratesu, gdje je Chelsea pobijedio Arsenala rezultatom 0-1, nakon dobrog ubacivanja lopte Branislava Ivanovića, a još boljeg finiša Španca.

Courtois očekuje da će njegov timski kolega postići mnogo više golova ove sezone i da će pomoći klubu iz zapadnog Londona da stigne među prva četiri do kraja sezone.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

“To je bio sjajan ubačak, znali smo da je njihova slabost sredina odbrane”, rekao je Thibo za zvaničnu stranicu Chelseaja.

“Nakon što je Arsenal dobio crveni, mi smo malo usporili igru, Arsenal se vratio u igru i oni su nas napadali, ali na kraju smo odnijeli sva tri boda, tako da je to uredu.”

“Znali smo da će Costa postići još golova, jer je postizao i prije, mislim da ima potrebno samopouzdanje.”

“On je vrhunski napadač, postići će još više golova za nas, a ovaj na Emiratesu je bio vrlo važan.”

Unatoč njegovim godinama, Courtoisa mnogi smatraju jednim od najboljih golmana na svijetu, i on je u sezonama 2012/13 i 2013/14 osvojio Trofej Ricardo Zamora dok je bio na posudbi u Atlético Madridu.

Courtois je svoj seniorski međunarodni debi napravio u 2011. Zaradio je 27 nastupa i igrao je za Belgiju na Svjetskom prvenstvu 2014.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!