NaslovnicaVijestiCourtois poslao poruku navijačima Chelseaja nakon pobjede protiv Arsenala

Courtois poslao poruku navijačima Chelseaja nakon pobjede protiv Arsenala

Courtois poslao poruku navijačima Chelseaja nakon pobjede protiv Arsenala. Thibaut Courtois se osvrnuo na jučerašnju pobjedu Chelseaja protiv Arsenala (1-0) na Emirates stadionu. Golman Chelseaja je pozdravio pobjedu od 1-0 protiv Arsenala i rekao da je to “veliki” rezultat za Plavce.

Courtois poslao poruku navijačima Chelseaja

Ekipa iz zapadnog Lonodona je imala igrača više kada je Per Mertesacker dobio crveni karton zbog prekršaja nad Diegom Costom u 18. minuti.

Kontraverzni napadač Chelseaja kaznio je Topnike nekoliko minuta kasnije nakon što je postigao gol svom bivšem saigraču Petr Cechu.

Belgijski internacionalac Courtois je razumljivo oduševljen zbog druge pobjede Chelsea u Premiershipu pod vodstvom novog menadžera Guus Hiddinka.

Courtois je na svom instagramu napisao: “Velika pobjeda! Veliki napor od svih! Fantastična podrška naših navijača! #CFC”

[su_bet365_200_bonus_mali]

Chelsea nije izgubio od Arsenala u Premiershipu od 2011. godine kada su na Stamford Bridge-u izgubili 5-3.

Trenutni šampioni Premiershipa su na 13. mjestu i sedam bodova su iznad zone ispadanja, a 14 bodova iza četvrtog Tottenhama i mjesta koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Hiddinkova ekipa putuje u Watford u narednoj utakmici Premiershipa u srijedu, 3. februara.

Thibaut Nicolas Marc Courtois (rođen 11. maja 1992) je belgijski profesionalni nogometaš. Unatoč njegovim godinama, Courtoisa mnogi smatraju jednim od najboljih golmana na svijetu, i on je u sezonama 2012/13 i 2013/14 osvojio Trofej Ricardo Zamora dok je bio na posudbi u Atlético Madridu.

Courtois je svoj seniorski međunarodni debi napravio u 2011. Zaradio je 27 nastupa i igrao je za Belgiju na Svjetskom prvenstvu 2014.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!