NaslovnicaVijestiCourtois: Znam kako možemo spasiti sezonu

Courtois: Znam kako možemo spasiti sezonu

Znam kako možemo spasiti sezonu, rekao je belgijski reprezentativac. Golman Chelseaja insistira da klub još uvijek može spasiti svoju sezonu, bez obzira na strašno lošu odbranu naslova gdje su spali na 17 bodova iza četvrtog na tabeli, Manchester Cityja.

Znam kako možemo spasiti sezonu

Thibaut Courtois kaže da Chelsea mora do Lige prvaka ili finala FA kupa, ako žele sačuvati svoju sezonu.

Aktuelni šampioni Premiershipa su u 11 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima nakon otpuštanja Jose Mourinha, ali su na niskom 13. mjestu i žele da stignu četvrtog Manchester Cityja koji im bježi 17 bodova.

Ipak, Courtois osjeća da nije sve izgubljeno i nada se uspjehu u velikim kup natjecanjima i da bi se na taj način mogla nadoknaditi katastrofalna odbrana titule.

“Nakon utakmice protiv Newcastlea naredne sedmice igramo u Ligi prvaka i FA kupu protiv dvije velike ekipe (PSG i Manchester City) i moramo pokušati pobijediti te utakmice, jer je jedini način da spasimo našu sezonu je da stignemo do finala oba ova natjecanja”, rekao je belgijski internacionalac za zvanični sajt kluba.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

“Samopouzdanje je dobro, u posljednje tri ili četiri utakmice jedva da smo primili gol.”

“Imamo samopouzdanje da odemo u Pariz i pobijedimo tu utakmicu. Znamo da je to teško, prošle godine smo imali jako tešku utakmicu tamo, ali želimo da se dobar rezultat vrati na Stamford Bridge i da to završimo ovdje.”

Prva utakmica osmine-finala Lige prvaka ova dva kluba se igra 16. februara, dok se uzvratni susret na Stamford Bridge-u igra 9. marta.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!